Istrian bistro

  • Kuhinja
    moderna istrska kuhinja na tapas način
  • Kdo
    Mind Hotel Slovenija, chef Marko Gorela
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 23. ure
  • Naslov
    Obala 33, Portorož, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 692 5010
  • Splet
    www.liefclass.net
  • Email
    booking@lifeclass.net
  • Posebnosti
    hotel Slovenija, 5 zvezdic
  • Prostor
    mize na ulici, vinski bar in bistro, moderno-preprosto, odprta kuhinja

Promenada & moda & kmetije

Fotozgodba

Foto zgodba s portoroške promenade

Obisk septembra 2016
Klik

Foto zgodba s portoroške promenade

Odkar ima Slovenija pet zvezdic, je portoroška promenada bogatejša za španske grižljaje na istrski način. To sta, torej, kar dve pridobitvi Piranskega zaliva, kjer so z njima dvignili nivo ponudbe, namenjene sicer različnima ciljnima skupinama gostov – najbolj zahtevnim in najbolj lačnim. Za prve je tako končno dovolj najdražjih postelj za mednarodni kongres, drugim pa chef ponuja kar sedem grižljajev istrskih kulinaričnih posebnosti za le dvanajst evrov. Portorož je tako hkrati dobil moderen in lokalen turistično-gastronomski koncept.

Toda Istrian tapas niso le hitri prigrizki na pločniku obmorske promenade. Za vitrino s tapasi je vinski bar z dolgim šankom, visokimi stoli in polnimi vinskimi policami. Za dolgo vrsto bistro miz, ki se ne skrivajo pred pogledi z ulice, pa je cela stena v steklu, za katero se v istrski show kuhinji premikajo visoke kuharske kape.

Istrian tapas je moderen in lokalen, tako da je odprt in z razgledom, sproščen, brez prtov, z informativnimi papirnatimi podstavki in marketinškimi izreki, z lesenimi ”paletami” za tapase ter preprostimi krožniki za bistronomske kreacije. Moderno je iz istrskih sestavin in tapas porcij, z drugačnimi imeni in znanimi okusi (anomalo pršuta, marmelada na šavor, mleko s Pomjana, panin kur en bot) & lokalno pa je s kmetij in iz Piranskega zaliva (brancin Fonda), špargljev, artičok, tartufov, frtalj, oliv, piranske soli, boškarina (salama, tatar, burger) ter istrskih ribjih in mesnih jedi, pripravljenih drugače: skuša s črnim česnom, cipelj v mleku, bobiči kot ”koline”, ravioli z jagenjčkom, koprivni njoki s škampi, bržola kot costata).



Jedilni list

Degustacijski meni
38 €

3 x tapas

Fritaja s tartufi “fai da te”

Dimljeni Piranski brancin v zeliščnem maslu s polento in zelenjavo

Zapečena jajčna krema z limoninim timijanom

Vinski list

sommelier: Slavko Mišić
število vinskih etiket: 81
hišni vinar: Vinakoper

Rad Dobrojem priporoča

Slovenija gre na sigurno: s petimi zvezdicami ponuja prestiž, z modernim privablja mladost, z lokalnim stavi na kakovost, s tapasi in burgerji opravi(š) na hitro, z bistrojem je dosegljivo, z ulico je mimojede, z vinskim barom družabno, odprta kuhinja pa je kuharski show. Tudi vi boste, torej, našli kaj zase.