Kevder

  • Kuhinja
    majhni prigrizki in veliki kosi mesa
  • Kdo
    Mateja in Robert Trobec
  • Odpiralni Čas
    od srede do petka
    od 17. do 23. ure
    sobota
    od 18. do 23. ure
    od nedelje do torka
    zaprto
  • Naslov
    Podpeška cesta 1, Brezovica pri Ljubljani, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)41 515 577
  • Splet
    www.facebook.com/kevderbrezovica
  • Email
    mateja.trobec5@gmail.com
  • Posebnosti
    Pri Poku za najavljene družbe
  • Prostor
    obokana kamnita klet z nizkimi mizami in visokimi stoli

Klet brez pravil

Fotozgodba

Foto zgodba iz Brezovice

Obisk januarja 2018
Klik

Foto zgodba iz Brezovice

Kevder je takšna klet, da jo je dobro imeti vedno in povsod v bližini. Ker to ni za izlet, temveč za nujne primere. Ko bi otroci nekaj sladkega (v sosednji ”koči”), ko bi mularija rada (prvo ali posebno) pivo, mladina tisti gin tonic, ki je dobil toliko lajkov, malo lačni, da jim gospodarica zmeša tatarski biftek, hudo lačni, da jim gospodar ponudi na izbiro, najprej, koliko naj bo stara, potem pa koliko debela bržola, seveda le iz lokalne govedi. Zraven pa, saj smo v kleti, kozarec vina, z zgodbo ali pa z jedjo. Zunaj je zraslo najbrž preveč, a sobe se polnijo, saj smo ob avtocesti. Znotraj včasih česa zmanjka, a še nihče ni odšel od hiše lačen. Čez je Pok, a le, če nas je deset. Torte so v dnevni ponudbi, klet pa je le za pol tedna. Čar Kevdra je, torej, v tem, da ni pravil.

Res je le kevder, zato je vsega po malem, česa tudi ne, a ravno prav, da se vračaš, ker točno to potrebuješ: da ni velikih pričakovanj, da lahko dobiš le malo pogovora za šankom ali le več miru izza oboka, da si lahko žejen modnih napitkov ali pa le rad okušaš vina, ki jih nima vsak, da si lahko lačen le zaradi žeje ali pa bi se rad najedel le velikega kosa mesa.



Jedilni list

Hladna predjed

Dimljeni losos iz domače rauh kamre

6 €

Matejina račja pašteta

4 €

Cigojeva salama, pršut in ombolo

7 €

Glavna jed

Zapečena domača klobasa s polento in hrenom

6 €

Zapečena zelenjava s feta sirom in zelišči

5 €

30 dni suho zorjeni goveji fiorentinec

4 €/100 g

Kevder beef burger

6 €

Sladica

Različne kevdrove tortice

3,50 €

Vinski list

sommelier: Robert Trobec
število vinskih etiket: 50
hišni vinar: Jordan Cigoj

Rad Dobrojem priporoča

Tukaj ne skrivajo, da so za meso, to pa pomeni, da je burger dvojni, da je taljata bikova, da je klobasa domača in da se florentinec, preden gre v litoželezno ponev, pride pokazat.