Gostilna Mihovec

  • Kuhinja
    slovenska kuhinja nove generacije
  • Kdo
    vsi Mihovčevi
    chef Mojca Trnovec
  • Odpiralni Čas
    sreda in četrtek
    od 12. do 22. ure
    petek in sobota
    od 12. do 01. ure
    nedelja
    od 11. do 18. ure
    ponedeljek in torek
    zaprto
  • Naslov
    Zgornje Pirniče 54, Zgornje Pirniče, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)1 362 3060
    +386 (0)31 684 434
  • Splet
    www.mihovec.com
  • Email
    gostilna.mihovec@siol.net
  • Posebnosti
    30 ha integrirane kmetije
  • Prostor
    jedilnica, dve kamri, večnamenska dvorana, domačno in urejeno

Domača gostilna novega stoletja

Štiri generacije so vpete v delo na kmetiji in v gostilni, z mamo Mihelo in očetom Jernejem sicer že v penziji, a še vedno, za vsak slučaj, vedno tam. Tako blizu Ljubljane ne morete okusiti bolj pristne, družinske, gostilniške kmetije, ki je ohranila vse staro, kar so premnogi že pozabili, in dodala še vse mlado, kar prinašata le razgledanost in odprtost. Vzorčna domače-slovenska gostilna 21. stoletja!

Vsa žita so domača, zato so bleki temni, ker so iz polnozrnate moke, pa čeprav je žito le eno in vedno belo, kar morajo Mihovčevi mestnim ves čas dokazovati. Integrirana kmetija, hišna tržnica, popolna samooskrba! Krača po naročilu, pečenka v nedeljskem kosilu, od njive do mize pa zelo domače in še bolj drugače. V kamrci, kjer je vsaka družba sama, je dovolj prostora, da je na mizi velika vaza z rumeno-rožnatimi tulipani, na krožniku ”naši” kruhi z različnimi namazi, telečja jetrca s karamelizirano čebulo, jurčki, hišni štruklji in najboljše mini čokotortice s sadnim polnilom, v visokem peclju pa šilce drobnih mehurčkov z grenkobo brina in sladkostjo bezga. Bravo, se sliši za “nekaj, kar naš ata dela”. A potem se šele začne, vključno z domačim ansamblom in srbečimi petami.



Chef


Mojca Trnovec
Datum rojstva: 29. 11. 1972 Izobrazba: tehnik kuharstva Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: Že od malih nog me je vleklo k loncem in kuhalnicam. Seveda ni bilo naključje, saj je nekako tako velevala družinska tradicija. Vsakdanjik v družinski gostilni in na kmetiji je bil drugačen...
  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

Pirnica - 3 hodi

19 €

Mi smo iz Telečjega - 4 hodi

29 €

Zemlja je naša mati - 5 hodov

36 €

Hladna predjed

Prekajene rezine dimljenega svinjskega jezička, hren in bučni zolz'n

6 €

Pogača iz krušne hišne moke, suhi ocvirki, čebula in kumina

5 €

Juha

Juha buče maslenke, stolpič dimljene postrvi in konopljinih semen

4 €

Ohrovtova mineštra s kostanjem

3,30 €

Topla predjed

Bleki iz polnozrnate hišne moke z zeljnimi krpicami, jurčki in kranjsko klobaso

9,50 €

Krvavica po žensko, topinamburjeva krema , zeleni smuti in repa

8 €

Glavna jed

Telečja lička, topinamburjev pire in čips, zimska zelenjava iz naše njive

15,50 €

Pjučna divje svinje, kruhova omleta, brstični ohrovt in brusnice

20 €

Sladica

Snežena kepa, jabolčna čežana in kostanjevi špageti

3,50 €

Kaki, čokolada in medeni flanček

3,80 €

Rad Dobrojem priporoča

Integrirana kmetija, hišna tržnica, popolna samooskrba! Krača po naročilu, pečenka v nedeljskem kosilu, od njive do mize pa zelo domače in še bolj drugače. Tako blizu Ljubljane ne morete okusiti bolj pristne, družinske, gostilniške kmetije, ki je ohranila vse staro, kar so premnogi že pozabili, in dodala še vse mlado, kar prinašata le razgledanost in odprtost.