Nejka & Uroš Klinec

  • Kuhinja
    modernizirane briške jedi z razgledom
  • Kdo
    Nejka in Uroš Klinec, chef Uroš Klinec
    chef Uroš Klinec
  • Odpiralni Čas
    petek
    od 19. do 23. ure
    sobota
    od 12. do 15. ter od 19. do 23. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
    od ponedeljka do četrtka
    zaprto (predhodno naročilo)
  • Naslov
    Plešivo 51b, Dobrovo v Brdih, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)31 339 463
    +386 (0)41 359 253
    +386 (0)5 995 5175
  • Splet
    www.klinecplesivo.si
  • Email
    info@klinecplesivo.si
  • Posebnosti
    5 art sob, prodaja domačega pršuta in mesnin, kulturni dogodki
  • Prostor
    moderna jedilnica s stekleno steno, polnim šankom in odprto kuhinjo; lesena terasa s širokim pogledom

Buh žegni!

Na deščici za rezanje, ki ima naslov ”Danes nudimo”,  je za šestimi, sedmimi krožniki po dnevnem navdihu chefa in radodarnosti narave podpis: ”Buh žegni”.

Ko skušaš ugotoviti, katera terasa ima lepši razgled, Aleksova ali Uroševa, priteče starejši brat, ker je tudi pri njemu hiša polna, pa mu je ravno zdaj nekaj zmanjkalo … Potem enkrat, ko se vidijo le še luči ponočnjakov tam spodaj in čez v Šlovrencu, Fari in Gradišču, pa se mlajši brat izgubi navzgor proti Medani, ”da vidim, kaj se tam dogaja …” Ne le pri Klincih, dejstvo je, da se v Brdih dogaja! Kamorkoli greš – predvsem na tistem koncu, ki gleda proti Krminu in Gorici -, je polno, kjerkoli si, je najlepši razgled in povsod se lahko zaneseš na prvo pravilo gostinstva, ki velja po vsem svetu: pojdi tja, kjer so domačini! Bricev, ki hodijo k maši v Medano, na pico na teniško igrišče in na rebulo k sosedu, so polne vse gostinske in vinarske terase od Plešiva do Cerova, od Medane preko Cegla do Vipolž in naprej do Kozane. Spoznate jih po tem, da imajo vsi enaka (pisana) sončna očala in da se z njimi radi družijo turisti, dobrojedci in vinoljubci iz vsega sveta.

Na plaži na Baliju je imel domačin okrog vratu majhen žar, v žepu pa velik kos mesa, da je le malo razpihal in nato napičil na ražnjič, zdaj pa po Brdih diši s prav takšnega, le nekajkrat večjega, žara in mesa.



Chef


Uroš Klinec
Datum rojstva: 1971 Izobrazba: kovač Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: / Kuharska filozofija: Moja kuharska filozofija je zasnovana na domačih lokalnih surovinah. Sami predelujemo domače mesnine, še posebej smo ponosni na več let staran pršut. Sledim načelu manj je več – če je osnovna surovina vrhunska, z nekaj malimi dodatki...
  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

24 €

4 hodi

35 €

5 hodov

38 €

Hladna predjed

Doma pripravljen tatarski z jajčno peno in začimbami

8 €

Marinirana svinjska krača (kuhana 6 ur in sesekljana) s hrenom

7 €

Topla predjed

Domače testenine iz kamutove moke s klobaso

7 €

Bleki z mrkandelu in sukanskim redičem

7 €

Glavna jed

Uležan rozbif z zelenjavo in belo polento

15 €

Jagenjček iz ekološke kmetije pri Kobaridu izpod peke

15 €

Sladica

Espresso mousse

5 €

Domača presna torta ( slivova, čokoladna,...)

5 €

Vinski list

sommelier: Nejka Klinec
število vinskih etiket: 40, poudarek na oranžnih vinih
hišni vinar: Naravna vina Klinec

Rad Dobrojem priporoča

Novi tip domačije, ki je moderna in mlada, gostilne, ki je zabavna in drugačna, zabave, ki je dobrojedska in dobro-vinska, terase, ki je skrita, a vse vidi, in umetnosti, ki je sproščena in dopustniška.