Pavus – Grad Tabor

  • Kuhinja
    Marko Pavčnik je znanilec slovenske kulinarične pomladi
  • Kdo
    Katja in Marko Pavčnik
    chef Marko Pavčnik
  • Odpiralni Čas
    od torka do sobote
    od 12. do 22. ure
    nedelja in ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Cesta na Svetino 23, Laško, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)3 620 0723
  • Splet
    www.pavus.si
  • Email
    info@pavus.si
  • Posebnosti
    član JRE Jeunes Restaurateurs
  • Prostor
    dve nadstropji grajskega stolpa, ko je vroče pa tudi pod šotorom

Kulinarično kiparjenje na gradu

Novo-slovenski chef spoštuje vse, kar ga obdaja, svojo kulturo, tradicijo in goste, ki jih spodbuja, da ob njegovih kreacijah premagajo predsodke, običaje in stereotipe. Marko Pavčnik, graščak iz Laškega, kuharski samouk, nadarjeni kulinarični estet in eden najvidnejših znanilcev slovenske kulinarične pomladi, je v deseterici najbolj vidnih in pomembnih kreatorjev nove slovenske kuhinje. Zna se igrati, zna ustvarjati, zna navduševati. Je perfekcionist, pozna sodobne tehnike in jih tudi zelo uspešno izkorišča. Na vsakem krožniku zna umiriti svojo strast; takrat, ko je pomembno, da pusti glavno besedo sestavinam in ujemanju njihovih okusov.

Odlično ujemanje okusov; maline z olivnim oljem, črni oreh z jelenom, jelen z gosjimi jetri, pa še oči se najejo. Marko Pavčnik kipari preprosto, toda učinkovito, predvsem pa uporablja barve, ki se smejejo in prelivajo, dopolnjujejo in cvetijo. Ne le okusi, tudi vidi se, da je kuhar srečen, saj se je na gradu našel.



Chef


Marko Pavčnik

Marko Pavčnik kipari elegantno, toda učinkovito, predvsem pa uporablja barve, ki se smejejo in prelivajo, dopolnjujejo in cvetijo. Njegovo kuhanje je izrazito avtorsko. Zna se igrati, zna ustvarjati, zna navduševati. Je estet, skoraj perfekcionist, ki pozna sodobne tehnike in jih tudi zelo uspešno izkorišča.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

Dimljena postrv /Pivov ponzu / Redkev / Postrvin kaviar / Polenta

Dimljen jelen / Dehidrirane maline / Omaka maline / Prah gosjih jeter / Domač vložen črni oreh

Kremna juha 15-ih divjih zelišč s hrustljavim otočkom

Hrustljava cvetača / Krema poletnega tartufa / Praženi lešniki in sezam

Uležan slovenski ramstek / Pivova omaka / Štruklji pregrete smetane / Pire zelene solate / Lisičke

Sorbet s pivom in temno čokolado / Pivov mousse s pasijonko / Pivova paralina z medom / Pivova pena s tonko

4 hodi

35 €

5 hodov

44 €

6 hodov

50 €

Vinski list

sommelier: Damjan Leskovšek in Ludvik Goričan
hišni vinar: Frešer, Saksida, Babič

Rad Dobrojem priporoča

Odlično ujemanje okusov; maline z olivnim oljem, črni oreh z jelenom, jelen z gosjimi jetri, pa še oči se najejo. Marko Pavčnik kipari preprosto, toda učinkovito, predvsem pa uporablja barve, ki se smejejo in prelivajo, dopolnjujejo in cvetijo. Ne le okusi, tudi vidi se, da je kuhar srečen, saj se je na gradu našel.