Pen klub

  • Kuhinja
    meščanska kuhinja tradicionalno-slovenskih in -svetovljanskih korenin
  • Kdo
    Andrej Miklič, chefinja Snežana Vujičić
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do petka
    od 12. do 23. ure
    sobota in nedelja
    zaprto
  • Naslov
    Tomšičeva ulica 12, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)1 251 4160
  • Splet
    www.restavracija-penklub.si
  • Email
    mikipenklub@gmail.com
  • Posebnosti
    Klub kulturnih delavcev, Slovenski center Pen, bogata zgodovina
  • Prostor
    Jedilnici z domačno-barvnimi stenami in elegantno-belimi prti. Stari šank, stare zgodbe, stari gostje in vedno sveže cvetje.

Ne le pražena jetrca

Fotozgodba

Foto zgodba iz Kluba kulturnih delavcev

Obisk septembra 2017
Klik

Foto zgodba iz Kluba kulturnih delavcev

Ne, (le) da je še vedno, temveč, da je še vedno enak, je odlika Kluba kulturnih delavcev. Mnogih ni več, nekateri so celo doštudirali, eni hodijo le še v Opero, drugi pa le še v parlament, toda Pen klub živi s svojimi starimi in novimi gosti. Vse je tako znano, a ravno zato je tako drugačno.

V novi Ljubljani, kjer je vse drugače, se povsod gradi in spreminja, kjer nihče nima več časa in vsi nekam hitijo, kjer je polno turistov, politikov in povzpetnikov, v takšni Ljubljani je vsak dan kakšna nova gostilna, z novimi krožniki, novimi imeni jedi, novimi vini, novimi chefi in novimi znanimi gosti. Zato so vse gostilne le nove, modne, sodobne, lepe, mlade in enake. Kar jih še ostane, pa so zastarele in ostarele, pozabljene in prazne. Zato Pen ni gostilna, temveč klub!

Od govedine v solati do francoske gosje paštete, od krompirjevih cmočkov s prekajeno skuto, rižote z gamberi in penečim vinom, domačih skutinih štrukljev, polžev po burgundsko, širokih rezancev s tartufi do gosjih jeter ”alla Miki”, postrvjega fileja z mandlji, morskega lista na maslu, fileja orade z mandljevim rižem, Stroganoffa z dušenim rižem, puranjega zrezka z marelicami, svinjskega fileja z gorgonzolo, bifteka z zelenim poprom … Pa vseeno jih največ Pen klub pozna po praženih telečjih jetrcih.



Jedilni list

Hladna predjed

Francoska gosja pašteta, toast, maslo

10 €

Tunin carpaccio, avokadova krema

11 €

Juha

Fižolova kremna juha

3 €

Topla predjed

Domači ravioli, polnjeni s skuto in špinačo

8 €

Rižota z gamberi in penečim vinom

10 €

Glavna jed

Telečja jetra pražena, pire krompir

8 €

Beefsteak na žaru, ocvrt krompir

20 €

File orade, zeliščno maslo, mandljev riž

14 €

Sladica

Makov mousse

5 €

Ajdovi štruklji z jabolki in orehi

6 €

Rad Dobrojem priporoča

Pozabljena oaza sredi turistične Ljubljane. Pozabljeni mir v centru glavnega mesta. Pozabljene jedi v fensi časih penic, tatujev in šovov. Pozabljeni spomini, noči, boemi, umetniki v dobi fejsbukov, virtualnosti in kiča.