Restavracija Pikol

  • Kuhinja
    avtorska kuhinja z vrhunskimi morskimi sestavinami
  • Kdo
    družina Gašparin, chefa Maruška in Tadej Gašparin
  • Odpiralni Čas
    ponedeljek, četrtek in petek
    od 12. do 15. ure in od 19. do 22. ure
    sobota
    od 19. do 22. ure
    nedelja
    od 12. do 15. ure
    torek in sreda
    zaprto
  • Naslov
    Vipavska cesta 94, Nova Gorica, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 333 4523
    +386 (0)41 687 521
  • Splet
    www.pikol.si
  • Email
    info@pikol.si
  • Posebnosti
    član združenja JRE Jeunes Restaurateurs
    vina Silveri
  • Prostor
    velika brunarica ob majhnem jezeru, polna umetniških slik

V kolibi razkuštranih oči

Fotozgodba

Ob jezeru lotosov

Foto zgodba iz brunarice
Klik

Ob jezeru lotosov

V Pikola greš zaradi lotosovih cvetov, ki vsako leto, vedno na isti dan, obudijo vero, upanje in lepoto. Zaradi kolibe ob cvetočem jezeru, ki ga na robu mesta dveh držav vsaka mesečina spremeni v vilinsko mesto na robu gozda. Zaradi kamina na dnu lesenih stopnic ob kolišču, kjer se v udobnih foteljih iskrijo mehurčki. Zaradi zastekljene terase, kjer se čas ustavi ob poslušanju zgodb. Zaradi tako visokih pecljev, da je potrebno kozarce držati z dvema rokama. Zaradi luči razkuštranih glav, ki osvetljujejo toliko umetnin, da jim zmanjka sten, zato jih je nekaj sto še na razstavah, po muzejih in v skladiščih … A vrneš se zaradi jedi! Ker sredi te pravljice je nekaj res: najbolj posebno je v Pikolu tisto, kar je na krožniku.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

42 €

5 hodov

59 €

6 hodov

75 €

Hladna predjed

Brancinov carpaccio, agrumi, kostanjev med, sezonsko sadje

15 €

Tuna, japonske alge in sveži istrski tartuf

15 €

Topla predjed

Rahlo dimljena sipa, sladek grah in posušen vipavski pršut

15 €

Lička morske žabe, domači njoki, paradižnik Santa Rita

14 €

Jurčki z jajcem, pirejem iz tartufa in listki svežega tartufa

15 €

Glavna jed

Hobotnica v peči, kapre, tropejska čebula, balzamični kis in krompir

25 €

Kraljevi krožnik s škampi, gamberi in granciporjem, v peči z maslom, rožmarinom in peperončinom

25 €

Sladica

Tirami Tirami su z amareti in kakavovim likerjem

7 €

Nonin štrudelj z listnatim testom, sezonskim sadjem in vanilijevo kremo

7 €

Rad Dobrojem priporoča

Še ocvrte girice, pa čeprav jih tudi tukaj ješ z rokami, so takšne, saj imajo zraven še pire, ki hrusta, in kis, ki sladka. Še brancinov karpačo, ki je povsod na jedilniku, je le tukaj hišna posebnost, ki jo je gospodar že tolikokrat narezal, da so mu morali operirati ramensko manšeto. Še črna barve, ki ima v glavni jedi dva dela in šest odtenkov, je tukaj za poživitev.