Gostilna Pr Čop

  • Kuhinja
    zasavske jedi na kmečki, grajski in Čopov način
  • Kdo
    družina Čop, chef Lojze Čop
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 10. do 21. ure
    nedelja
    od 10. do 17. ure
  • Naslov
    Podkum 11, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)3 567 6222
    +386 (0)41 407 966
  • Splet
    www.gostilnacop.si
  • Email
    info@gostilnacop.si
  • Posebnosti
    kmetija, trgovina, catering
  • Prostor
    prostorna jedilnica in velika dvorana, a še lepše je v stari gostilni, s starimi krožniki in kozarci ter lovskimi trofejami in muzejem

Z leseno žlico

Fotozgodba

Foto zgodba s Podkuma

Obisk oktobra 2017
Klik

Foto zgodba s Podkuma

Z njive na krožnik postavlja najmlajši kuharski mojster v Sloveniji Lojze Čop na krožnike v novi in stari gostilni, grajsko in kmečko, moderno in tradicionalno, vse tisto, kar na kmetiji 800 metrov visoko Čopovi pridelajo in naberejo sami ter odkupijo in zamenjajo pri sosednjih kmetih. Na kmetiji je gostilna, v gostilni je trgovina, v trgovini pa pošta, za prevoze poskrbi mama, za catering sin, za sadjevec oče in za znano Čopovo gobovo juho babica, zato Podhumčanom ni treba v dolino, vi pa morate iz doline, saj se grajska pojedina začne z domačo pašteto, v knapovski je glavni grenadir marš, steklarska pa je servirana v steklu. V Hiši domačih okusov Čopovi ohranjajo tradicijo domače slovenske kuhinje s funštercem na ocvirkih, jetrno klobaso s proseno kašo, fižolovim pečmahom z jabolki, krompirjevim zrezkom krumpentočem, zajčjim ajmohtom z drobnjakovimi knedlci in šmornom z domačim džemom.

Že nedeljsko kosilo je nekaj posebnega, saj je najprej sprejem, s funštercem, hišno pogačo z ocvirki, ter sokom, vinom ali žganjem, nato pa je vsega po pet. Jeseni pri Čopu cela vas je skupaj, spomladi pridejo vsi Čopi iz celega sveta, vmes pa vabljeni vsi na koline ter učno uro iz kmetskega podjetništva.



Jedilni list

Hladna predjed

Domača pašteta s črnim tartufom, bučna skuta, ješprenova solatka z jogurtom, porom in korenčkom, domača jelenova salama

5,60 €

Jelenov karpačo na motovilcu z balzamikom in parmezanom

7,00 €

Juha

Čopova juha s korenčkom, krompirjem in mešanimi gobicami

3,00 €

Topla predjed

Žabji kraki ocvrti v sezamovi srajčki na praženem poru

8,20 €

Krompirjevi svaljki z jurčkovo omako in peteršiljem

7,50 €

Glavna jed

Svinjska ribica gratinirana s sirom v naravni omaki s flambiranim sadjevcem, čebulna pita z dimljeno slanino, zelenjava iz vroče ponve s timijanom

11,40€

Dimljena klobasa, pečenica, jetrna klobasa ali krvavica, kislo zelje, matevž z ocvirki

7,90 €

File smuča popečen na maslu, pire krompir, jurčkova omaka, zelenjava iz vroče ponve s timijanom

9,10 €

Sladica

Borovničev tiramisu s hišno skuto in sadno omako

3,30 €

Lešnikova zmrzlina z belo čokolado, slivovim džemom in piškotom

3,50 €

Vinski list

število vinskih etiket: 25
hišni vinar: Steyer

Rad Dobrojem priporoča

Ko (tudi) TV kuhar Lojze Čop pove, da so ”šnicli in lignji povsod, zato se mi trudimo z domačim, sezonskim, pristnim, posebnim”, mu je za verjeti. Na pristne zasavske jedi je potrebno 800 metrov visoko!