Pr’ Končovc

  • Kuhinja
    domače, gorenjske, kmečke jedi in sestavine
  • Kdo
    družina Kristan, chef Aleš Kristan
  • Odpiralni Čas
    od torka do sobote
    od 11. do 22. ure
    nedelja
    od 9. do 20. ure
    obvezno predhodno naročilo
    ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Javornik 10, Kranj, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 231 0336
  • Splet
    www.koncovc.si
  • Email
    info@koncovc.si
  • Posebnosti
    ekološka kmetija
  • Prostor
    domačno ob lončeni peči in pod lovskimi trofejami

Južna in potica za nagrado

Fotozgodba

Foto zodba izpod Jošta

Obisk aprila 2017
Klik

Foto zodba izpod Jošta

Jošt je sveta gora Kranjčanov. Ko je lepa nedelja, je kot božja pot. Končovc je potem za nagrado, tako tistim z vrha, kot onim, ki so dolgo iskali prazno parkirno mesto. Prve tepkovec pogreje, druge pa zvrnejo raje meliso za začetek kot encijan za konec.

Mama in sin sta v kuhinji, zato so jedi tradicionalno-iskrene, niso pa materinsko-obilne. Pri gostih je ta mlada, ki prinaša hitro in z nasmehom. Slanina, salama, klobasa, budjola, skutin namaz, kisle kumarice, šparglji, vse je v narezku, res domače in zato, da bi pojedli, ne zavijali. Kruh, ki je bil zjutraj prvi v peči, je pregrešno penast. Jelenov karpačo je hišna posebnost, goveja juha je tradicija z mesnim štrukeljcem,  potem pa je vsega po malem, torej so na skupnem svinjska pečenka, ocvrt piščanec, telečji pariški, štruklji s skuto, pražen krompir s čebulo in še vse, kar je na vrtu ravnokar, 14 dni prej kot v dolini, dozorelo. Štrudelj in vsaj ena potica, najboljša je orehova, sta vedno, buhteljni pa le, ko so še vroči. sicer pa so flancati kvašeni ali krhki, palačinke z domačo marmelado ali medom in štruklji skutini ali orehovi.



Jedilni list

Kosilo
10 do 14 €
Hladne jedi

Narezek iz domačih suhomesnatih izdelkov

5,00 €

Jelenov karpačo

7,50 €

Tople jedi

Telečja obara, ajdovi žganci in solata

7,00 €

Špargljeva musaka

7,00 €

Goveji in divjačinski golaž, beli žganci in solata

8,00 €

Žepki z gobami v česnovi omaki

5,60 €

Sladice

Orehovi štruklji z medom

3 do 6 €

Skutini štruklji z domačo marmelado

2,50 do 5 €

Palačinke z domačo marmelado ali medom

3,00 €

Vinski list

žganice so domače; iz vseh treh slovenskih vinskih dežel pa je točeno vino s kmetij

Rad Dobrojem priporoča

Če imate čas za južno, potem nanjo povabite celo družino; če ne, pa se z Jošta ustavite vsaj za ješprenj s klobaso ali telečjo obaro z ajovimi žganci.