Gostilna Pr’ Matičku

  • Kuhinja
    gorenjsko-Matičkove jedi iz gozdov in morja
  • Kdo
    Matjaž Erzar in Simona Virant
    chef Matjaž Erzar
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do petka
    od 11. do 23. ure
    sobota
    od 12. do 23. ure
    nedelja in prazniki
    zaprto
  • Naslov
    Jezerska cesta 41, Kranj, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 234 3360
  • Splet
    www.prmaticku.si
  • Email
    prmaticku@gmail.com
  • Posebnosti
    divjačina iz gozdov, rek in morja
  • Prostor
    lesen, rogovilast, kosmat in muzejski, toda domačen in starogostilniški

Pri divjem Gorenjcu

Matiček začne s salamo iz divjega prašiča, nadaljuje pa s tunom z Murterja. Zato se nič ne čudite, če vas pri vratih od šanka pozdravi spoštljivo velik medo. Matiček je lovec in to je njegova največja odlika! Zato je pr’ Matičku, četudi ob trgovskem centru, kot na gorenjskem podeželju, s kozolcem, drvmi, zelišči, brajdo, tnalom in trato, pa s stoli iz gledališča, kolesi z lojtrnika, šankom iz lončene peči in veliko, veliko rogovi ter prošnjo: “Upoštevajte, da skoraj vse jedi pripravljamo sveže, kar nam včasih vzame nekaj časa.”

Med medvedi, antilopami, belorepimi gnuji, losi, kozorogi je zato v Kranju gostilna, vsa v lesu in gledaliških stolih, z odlično glasbo in napisom Ne pljuvaj na tla, v kateri so nekateri ob picah, drugi pa ob šanku, toda tisti, ki vprašajo za ulov in pustijo chefu, da jim odgovori v več hodih, si bodo Matička zapomnili kot najbolj kreativno slovensko divjačinsko gostilno! S tem da so takšne tudi chefove lovske zgodbe.

Domača jelenova salama je z orehi, medvedova s tartufi, jurčki so z jajci, ajdovi krapi pa z orehovim nadevom in omako iz suhih češpelj. Pr’ Matičku pa ni le divje in domače, temveč je lahko tudi drugače, še posebej, ko k mizi prisede gospodar, ki ima najraje takšne, ki spoštujejo izvirnost. Ne iščite, torej, pr’ Matičku tistega, kar imajo že drugi. Res, pravi Goren’c!



Chef


Matjaž Erzar

Pr’ Matičku pa ni le divje in domače, temveč je lahko tudi drugače, še posebej, ko k mizi prisede gospodar, ki ima najraje takšne, ki spoštujejo izvirnost. Matjaž Erzar - Matiček je res pravi Goren’c!

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

30 €

6 hodov

45 €

Hladna predjed

Krožnik hišnih divjačinskih salam, z domačimi vloženimi proizvodi in kruhovo postržačo

9,00 €

Jelenov karpačo z repincljem, oljčnim oljem in sirom jamarjem

10,00 €

Topla predejd

Ribana kaša s tartufi, kurkumo, parmezanom in granatnim jabolkom na zimski zelenjavi

8,70 €

Burkaša s popečeno jelenovo pečenico in pršutovim čipsom

5,50 €

Glavna jed

Srnjakove kračke na bučnem pireju s skorževo kremo , sirovim štrukljem in zeleno cvetačo

16,00 €

Fazanje prsi z omako iz brusnic, bazilikinim pirejem, pečeno polento in izbrano zelenjavo

15,50 €

Sladica

Cimetov parfait s šipkovo marmelado in karamelnim prelivom

5,00 €

V lončenem modelu zložena gibanica, pečena v krušni peči

5,00 €

Vinski list

število vinskih etiket: 40
hišni vinar: Vina Mužič (Borut in Iztok Mužič)

Rad Dobrojem priporoča

Med medvedi, antilopami, belorepimi gnuji, losi, kozorogi je zato v Kranju gostilna, vsa v lesu in gledaliških stolih, z odlično glasbo in napisom Ne pljuvaj na tla, v kateri so nekateri ob picah, drugi pa ob šanku, toda tisti, ki vprašajo za ulov in pustijo chefu, da jim odgovori v več hodih, si bodo Matička zapomnili kot najbolj kreativno slovensko divjačinsko gostilno! S tem da so takšne tudi chefove lovske zgodbe.