Gostilna Rakar

  • Kuhinja
    dolenjska kuhinja z novo Rakarjevo eleganco
  • Kdo
    družina Rakar
    chef Boštjan Rakar
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 11. do 22. ure
    nedelja in prazniki
    od 11. do 17. ure
    torek
    zaprto
  • Naslov
    Gorenje Ponikve 8, Trebnje, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 346 6190
  • Splet
    www.rakar.si
  • Email
    info@rakar.si
  • Posebnosti
    član JRE Jeunes Restaurateurs
  • Prostor
    stara gostilna se je moderno oblekla

Presenečenje, od hrane do spanja

Gostilna za najmanj dva dni! Če se ti mudi, so stebri okrogli, okna rumena, napis pa metrski. Ko pa se, končno, prepustiš, je podeželska jedilnica bolj elegantna od velemestne, vsi hodi, ki jih je treba dolgo šteti, imajo poreklo, idejo in vino, po večerji je portovec s pršutom v polni kleti, spanje, čeprav ob avtocesti, pa je spokojno in v tišini. Prijetno presenečenje v restavraciji in mini hotelu Rakar.

Vse je jasno že ob pozdravu, sardelica je ocvrta, telečja pašteta je nastrgana, kozica je opečena, mehurčki so iskrivi, mladi gospodar pa je zgovoren. Koža, ki se drži rožnatih prsi je hrustljava, čeprav se je račka kuhala v vakuumu kar šest ur. Zato je meso mehko in sočno, kombinacija s kozjo skuto in maminimi zelišči z vrta pa razlog, da je družba takoj sproščena. Kolikokrat se vam je že zgodilo, da se je podeželska gostilna naenkrat preoblekla, od sten do krožnikov, v modne oblike inokusi so ostali zastareli in dolgočasni? Odvrzite takšne črne misli pri Rakarju in ob praženih jurčkih in ocvrtem ješprenju nazdravite v Rakarjevi bogato založeni vinski kleti začetku novega prijateljstva.



Chef


Boštjan Rakar
Iz družinske podeželske gostilne je Boštjan Rakar z ženo Tatjano ustvaril vrhunsko restavracijo, ki pa je še vedno ostala podeželska. Toda na novo-dolenjski način! Rakarjevi ta mladi hodijo dovolj in zvedavo po svetu, da so družinsko podeželsko gostilno s kratkim jedilnim in dolgim vinskim listom nadgradili v vrhunsko kulinarično postojanko,...
  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

30 €

5 hodov

39 €

7 hodov

60 €

Hladna predjed

Morski sendvič, zeliščna skuta

7,90 €

Zelenjavni pire, mariniran goveji hrbet

8,90 €

Topla predjed

Ocvrt ješprenj, praženi jurčki, gobova omaka

9,90 €

Jesenski žlinkrof, škampova omaka, hrenova pena

8,90 €

Glavna jed

Hrbet srnjaka, omaka suhih sliv, pečena buča

18,90 €

Račja prsa, krema rdečega zelja, koruzni narastek

15,50 €

Sladica

Kostanjeva krema, jabolčni čips, cimetov sladoled

4,90 €

Čokoladna pena, lešniki, metin bonbon

4,90 €

Vinski list

sommelier: Boštjan Rakar, WSET3
število vinskih etiket: 550
lasten vinograd
dobro vinsko svetovanje; obisk vinske kleti; vina brez pretiravanja s cenami tudi za domov

Rad Dobrojem priporoča

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da se je podeželska gostilna naenkrat preoblekla, od sten do krožnikov, v modne oblike inokusi so ostali zastareli in dolgočasni? Odvrzite takšne črne misli pri Rakarju in ob praženih jurčkih in ocvrtem ješprenju nazdravite v Rakarjevi bogato založeni vinski kleti začetku novega prijateljstva.