Gostilna Repovž

  • Kuhinja
    primer dobre prakse ogromnega kulinaričnega potenciala slovenskega podeželja
  • Kdo
    družina Repovž
    chef Metka Repovž
  • Odpiralni Čas
    sreda in četrtek
    od 11. do 20. ure
    petek in sobota
    od 11. do 21. ure
    nedelja
    od 8. do 18. ure
    ponedeljek in torek
    zaprto
  • Naslov
    Šentjanž 14, Šentjanž, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 818 5661
    +386 (0)41 732 970
  • Splet
    www.gostilna-repovz.si
  • Email
    info@gostilna-repovz.si
  • Posebnosti
    ekološka kmetija, prenočišča in vinogradništvo
  • Prostor
    tradicionalna vaška gostilna

Moderna kmečka slovenska kuhinja

Fotozgodba

Obisk 2015

Klik

Obisk 2015

V izbi sta na okenskih policah pira in ajda, na peči so žganja in olja, na stenah leseni opaž in stare družinske slike, na mizah kvačkani pogrinjki, v ustih pa mamin pozdrav z ocvrto kroglico iz postrvi in kravje albuminske skute (kozja pride pozneje) s kumaro. Suhomesnato je domače, krškopoljsko, zmagovalno in celo zajčje. Rdeča postrv je na plehnatem krožniku, telečji rep z briošem in zajčkov ragu z jetri pa na babičini doti. Borovničeva marmelada je ob ajdovih njokih, jagenjček je v svinjski koži, srnino stegno pa v cmoku. Vse to pa z obiljem odličnosti v oblikah, barvah, teksturah, okusih in idejah, v gostilni, ki ima na dvorišču eko trgovino, na pragu razstavo domačih pridelkov in izdelkov, na steni najboljše dolenjske dobavitelje, ob šanku lokalce, v kuhinji mamo, pri gostih sina, v kleti očeta, pri sladicah hči in bodočo snaho, v jedilnici pa dobrojedce. Za slednje je jedilni list le na eni strani, toda tako lokalno bogat, sezonsko pester in s takšnim razmerjem med kakovostjo in ceno, da mu še iščemo enakovrednega konkurenta.

Domača gostilna ob trdnih kmečkih stenah ne razkaže le mladostnih ambicij, temveč ob tristoletnih izkušnjah in tradiciji še sodobno razgledanost, zato je Repovž učni dokaz ogromnega kulinaričnega potenciala slovenskega podeželja!



Chef


Metka Repovž
V delo Repovževe kmetije, domačije, trgovine in gostilne, ki pozna tradicijo, ima ideje in stoji trdno na lastni zemlji, je vprežena že celotna družina. Repovž je stara gostilna, v kateri nehate nasedati "domačemu" in spoznate, kdaj je na deželi res pristno! Repovž je učni primer dobre prakse turizma na deželi,...
  • Profil chefa

Jedilni list

poletje 2016
Degustacijski meni

Kratek štiklc - 4 hodi

23,00 €

Za radovedne - 5 hodov

29,00 €

Po repovžje - 6 hodov

34,00 €

Kraljevski - 7 hodov

39,00 €

Hladna predjed

Repovževa deska za dve osebi ((”piknite” lokalne suhe mesnine, različne sire, pašteto, postrv in ostale dobrote)

15,00 €

Postrvin tatar z mlačno postrvjo, kolerabo, redkvico in peteršiljem

6,50 €

Juha

Domača goveja juha iz šporheta na drva s koščki kuhane govedine in domačimi rezanci

3,50 €

Juha dnevno sveže zelenjave iz Repovževega ekološkega vrta

3,50 €

Topla predjed

Račja bedrca z zeleno, hmeljevimi vršički, račjimi ocvirki in ribano kašo z blitvo

7,50 €

Blitvini testeni bonboni z sladko kozjo skuto in spomladanskimi zelišči

6,50 €

Glavna jed

Zajčkov file s sarmico iz zajčjih jeter v raguju

13,00 €

Goveja ličnica, rep in pleče s kruhovo rezin, kumarami in mlado solato

13,00 €

Ocvrt jagenjček v raguju na krompirjevih svaljkih in peteršiljev biskvit

15,00 €

Sladica

Orehi z jagodno pralino, rabarbarinim kompotom in metinim sladoledom

4,50 €

Vinski list

sommelier: Grega Repovž
število vinskih etiket: 160

Rad Dobrojem priporoča

Najsi greš v v gostilno, trgovino, na njivo ali v klet, če želiš pristno in najboljše, domače in odlično, potem si prišel v dolenjski Ratež, kjer je na sredini vasi kmetija Repovževih. Toda, četudi veš, da je Repovž kmetija, ki je tudi ekološka, domačija, ki je tudi vaška krčma, gostilna, ki je tudi za dobrojedce, te vseeno preseneti. Repovž je sinonim za eko kmetijo, gostilniško družino in novo slovenska podeželsko kuhinjo hkrati. Ena najboljših gostiln v Sloveniji, skratka!