Gostilna Repovž

  • Kuhinja
    primer dobre prakse ogromnega kulinaričnega potenciala slovenskega podeželja
  • Kdo
    družina Repovž
    chef Metka Repovž
  • Odpiralni Čas
    četrtek
    od 11. do 21. ure
    petek in sobota
    od 11. do 22. ure
    nedelja
    od 8. do 17. ure
    ponedeljek, torek in sreda
    zaprto
  • Naslov
    Šentjanž 14, Šentjanž, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 818 5661
    +386 (0)41 732 970
  • Splet
    www.gostilna-repovz.si
  • Email
    info@gostilna-repovz.si
  • Gostilna Repovž
    Rezervacije Gostilne

  • Posebnosti
    član JRE Jeunes Restaurateurs
    ekološka kmetija, prenočišča in vinogradništvo

    znacka
  • Prostor
    tradicionalna vaška gostilna

Moderna kmečka slovenska kuhinja

Fotozgodba

Obisk 2015

Klik

Obisk 2015

V izbi sta na okenskih policah pira in ajda, na peči so žganja in olja, na stenah leseni opaž in stare družinske slike, na mizah kvačkani pogrinjki, v ustih pa mamin pozdrav z ocvrto kroglico iz postrvi in kravje albuminske skute (kozja pride pozneje) s kumaro. Suhomesnato je domače, krškopoljsko, zmagovalno in celo zajčje. Rdeča postrv je na plehnatem krožniku, telečji rep z briošem in zajčkov ragu z jetri pa na babičini doti. Borovničeva marmelada je ob ajdovih njokih, jagenjček je v svinjski koži, srnino stegno pa v cmoku. Vse to pa z obiljem odličnosti v oblikah, barvah, teksturah, okusih in idejah, v gostilni, ki ima na dvorišču eko trgovino, na pragu razstavo domačih pridelkov in izdelkov, na steni najboljše dolenjske dobavitelje, ob šanku lokalce, v kuhinji mamo, pri gostih sina, v kleti očeta, pri sladicah hči in bodočo snaho, v jedilnici pa dobrojedce. Za slednje je jedilni list le na eni strani, toda tako lokalno bogat, sezonsko pester in s takšnim razmerjem med kakovostjo in ceno, da mu še iščemo enakovrednega konkurenta.

Domača gostilna ob trdnih kmečkih stenah ne razkaže le mladostnih ambicij, temveč ob tristoletnih izkušnjah in tradiciji še sodobno razgledanost, zato je Repovž učni dokaz ogromnega kulinaričnega potenciala slovenskega podeželja!



Chef


Metka Repovž

Mama in sin sta zmagoviti dvojec Repovževe kmetije, domačije, trgovine in gostilne, ki pozna tradicijo, ima ideje in stoji trdno na lastni zemlji.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

Kratek štiklc - 4 hodi

30 €

Za radovedne - 5 hodov

40 €

Po repovžje - 6 hodov

48 €

Kraljevski - 7 hodov

55 €

Hladna predjed

Na sredo mize postreženi številni mali prigrizki, delikatese in jedi, vse najboljše iz našega okolja, izbrano, oblikovano in povezano

15 €

Juha

Domača goveja iz šporheta, sezonska kremna zelenjavna ali pa kakšna posebna? Izbira je tvoja!

5 €

Topla predjed

Piščančji paprikaš? Zabeljen stročji fižol, rižota iz ekološke pire ali pa domače testenine.

7,50 €

Glavna jed

File rdeče postrvi, staran sir, muškatna buča

19 €

Krškopoljski pujs, vlivanci, korenje, kruhov cmok

19 €

Dušen žrebiček s skutnimi cmoki, izabela in pastinak

19 €

Sladica

Močnik, jabolko, lešniki, čokolada in karamela

6 €

Pehtranov sladoled, malina in čokolada

6 €

Vinski list

sommelier: Grega Repovž
število vinskih etiket: 160

Rad Dobrojem priporoča

Najsi greš v v gostilno, trgovino, na njivo ali v klet, če želiš pristno in najboljše, domače in odlično, potem si prišel v dolenjski Šentjanž, kjer je na sredini vasi kmetija Repovževih. Toda, četudi veš, da je Repovž kmetija, ki je tudi ekološka, domačija, ki je tudi vaška krčma, gostilna, ki je tudi za dobrojedce, te vseeno preseneti. Repovž je sinonim za eko kmetijo, gostilniško družino in novo slovenska podeželsko kuhinjo hkrati. Ena najboljših gostiln v Sloveniji, skratka!