Restavracija Amon

  • Kuhinja
    slovenska kuhinja z ekološkimi sestavinami
  • Kdo
    družina Amon, chefinja Greta Amon
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 11. do 22. ure
  • Naslov
    Olimje 24, Olimje, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)3 818 2480
  • Splet
    www.amon.si
  • Email
    info@amon.si
  • Prostor
    rustikalno v slogu vinske kleti in domačega turizma

V gostilno na eko-izlet

Fotozgodba

Foto zgodba iz Olimja

Obisk februarja 2017
Klik

Foto zgodba iz Olimja

Na golf? Na kolesarski izlet? V vinsko klet? Na kmetijo? Po ozimnico? V ekološko trgovino? Na zajtrk za spomin in spanje za naravne sanje? Vi bi, kajne, le v gostilno, na nekaj dobrega in domačega, s Kozjanskega, po virštanjskih receptih, a ne kot nekoč, temveč kot danes, a ne kot drugje, temveč po Amonovo, iz lokalnih sestavin, ekološke pridelave, z domačega vrta in iz sadovnjaka, z lastnimi vini in izdelki ter z bio certifikatom.

Ker Amon ni le gostilna, ki vsak dan ponuja drugi ekološki meni, temveč še toliko drugega, ni le za lačne, temveč tudi za radovedne, za izlet, ogled, obisk, doživetje, za počitnice, sprostitev, rekreacijo in zdravje. Vse to, pa še račja in telečja pašteta, gobova in hrenova juha, gratinirani žlikrofi in pirini ravioli, divjačina in T-bone, kozjanski jabolčni štrudelj in Gretina korenčkova eko rezina. Ni čudno, da je Amon iz Olimja eko-zakon.



Jedilni list

Hladna predjed

Kislo zelje v solati s slanino, česnom, kumino in bučnim oljem

3,30 €

Pašteta iz račjih jetrc, orehovo maslo, metina vinoalda

6,90 €

Juha

Gobova juha iz jurčkov in lisičk

4,00 €

Bio juha letnega časa

4,00 €

Topla predjed

Domači krompirjevi svaljki, zapečeni z gobami in zorjenim ovčjim sirom

8,00 €

Sveži šitaki na žaru z domačim pestom

8,10 €

Glavna jed

Pečeni kopun na ajdovi kaši z jurčki

18,50 €

Biftek pečen na žaru s tartufi, zapečeni krompir s smetanovim prelivom

19,20 €

Srnino stegno v divjačinski omaki s Fragamayem in sirovi štruklji

17,00 €

Sladica

Hruška Fragamay z domačim orehovim sladoledom z medom

5,00 €

Kozjanski zavitek z jabolki iz domačega sadovnjaka, rozinami in cimetom

3,10 €

Rad Dobrojem priporoča

Odkar je to moda, vsi ”grilajo” japonske krave in argentinske vole. Amon ima ”le” bio T-bone, ki pa je dobro uležan in pravilno spečen.