Hotel Piran

  • Kuhinja
    morska kuhinja s sestavinami na pragu
  • Kdo
    Eurotas d.d., chef Damir Žižek
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 21. ure
  • Naslov
    Stjenkova ulica 1, Piran, Slovenia
  • Telefon
    +386 (0)5 666 7100
  • Splet
    www.hotel-piran.si
  • Email
    info@hotel-piran.si
  • Posebnosti
    hotel in kavarna
  • Prostor
    terasa na plaži in terasa s sončnim zahodom, prigrizki in sladicami na strehi

Veliko rib iz majhne kuhinje

Slovensko morje ni veliko, toda to ni nujno slabo. Kako bi se pa velike ribiške barke zrinile  v majhen piranski mandrač? In kako bi kuhar v hotelu Piran razrezal nekajmetrskega divjaka?

Kuhinja je res majhna, toda zato ima chef le nekaj korakov do mandrača, v katerem vsako jutro privežejo svoje čolne piranski ribiči. Piranov chef ne mara uvoženih rib. Saj v svoji kuhinjici tudi nima prostora za velik hladilnik.

Tunin tartar je s piranskimi kaprami, rezanci so z jastogom, iz dnevnega ulova s piranskih čolnov je korbel z bučo in polento, iz sladkega pa čokoladni fondant, toda s solnim cvetom in botargo. Morske jedi so preproste, toda dovolj drugačne in predvsem sodobne, da je majhna hotelska restavracija skrita pred pogledi množice in rezervirana le za tiste, ki se držijo napisa na tablah po fasadi: ”Življenje je kratko …”

Sezona v Piranu pa ne! Vselej, ko posije sonce, se promenada napolni in hotel Piran je točno na njenem začetku. Tortice so v hladilni vitrini, za tiste, ki jim je morje preblizu, pa imajo tudi domače fuže s tartufi in orehovim pestom ter jagnjetino s šalotko v merlotu, s timijanovim pirejem.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

30 €

Vinski list

število vinskih etiket: 32

Rad Dobrojem priporoča

Zajtrk v kopalkah, brunch do popoldneva, večerja v degustacijskih hodih in sončni zahod na strehi.