Lambergh

  • Kuhinja
    gosposka in grajska kuhinja za urbane goste
  • Kdo
    Tomaž Hočevar
    chef Grega Rozman
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 10. do 22. ure (obvezna rezervacija)
  • Naslov
    Dvorska vas 37a, Begunje na Gorenjskem, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)51 271 231
  • Splet
    www.hotel-lambergh.com
  • Email
    erika.bokal@hotel-lambergh.com
  • Posebnosti
    butik hotel (32 sob, 2 suiti) in renesančni dvorec (9 soban in suit)
  • Prostor
    hotelska restavracija s pogledom na bazen in alpsko kuliso; grajski jedilnici za zvečer in posebne priložnosti

Ne le, ko dahneš da

Fotozgodba

Foto zgodba iz Dvorske vasi

Obisk aprila 2017
Klik

Foto zgodba iz Dvorske vasi

Odkar ima Lamberg chefa, ki ima medalje s kuharskih olimpijad in izkušnje iz Michelinovih zvezdic, ni potrebno tja več le enkrat, ko dahneš da. Lahko se vam zdi, da Grega Rozman s tehnikami kdaj tudi pretirava in da se z idejami še išče, toda glavno je vendarle, da zna! V Lamberghu, kjer je vse za oči in razstavo, je tako tudi kuhinja na visokem nivoju, ki zmore ponujati hkrati oboje, tako hotelske menije kot dobrojedske hode.

Rozmanove jedi na Lamberghu so zato hkrati spogledljive in domačne, drugačne in znane, dobrodošle in presenetljive. Njegova še topla krompirjeva pogača z orehi in špinačo je bolj pregrešna od še tako stare krušne peči, njegov piščanec je vaški, a z gosjimi jetri in artičokami, njegove sladice so kompleksne kot ajdova krema, sorbet rdečega zelja, ajdove kokice, krema dulce čokolade, gel gozdnih jagod in med, a vseeno filigranske.

Zato je Lambergh restavracija za posebne priložnosti, v kateri pa je chefova jed s podpisom – pizza! Ker dobra pizza mora biti sveža, ta pa je pravkar utrgana. Dobra pizza mora hrustati, ta se kar drobi med zobmi. Dobra pizza mora biti umami, zato tej ob paradižniku pomaga tudi parmezan. Dobra pizza je mehka v sredici, ta ima sirovo kremo namesto testa. Dobra pizza ima zapečen rob, ta ima čipsov obod. Dobra pizza diši po pečenem, ta pa po presnem, olivnem, nežnem, pikantnem, luksuznem. Zato naj vas ne zavede, dobra pizza je marsikje, toda takšna, ki sploh ni pizza, ker ima njeno le ime, pa le v Lamberghu.



Chef


Grega Rozman
Odkar ima Lamberg chefa, ki ima medalje s kuharskih olimpijad in izkušnje iz Michelinovih zvezdic, ni potrebno tja več le enkrat, ko dahneš da. Lahko se vam zdi, da Grega Rozman s tehnikami kdaj tudi pretirava in da se z idejami še išče, toda glavno je vendarle, da zna!...
  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

36 €

4 hodi

42 €

5 hodov

49 €

Hladna predjed

Losos, brinje, gel tonika

8 €

Srnin carpaccio, hruška, pastinak

10 €

Juha

Goveja juha, gruyer, lešniki

5 €

Topla predjed

Telečja jetra, polenta, zelena solata

12 €

Glavna jed

Jagnječja krača, krema peteršiljevega korena, leča

22 €

Orada, krompir, špinača

25 €

Sladica

Jagode Romanova, sladoled topinamburja, čokoladna zemlja

6,50 €

Mousse bele čokolade, sladoled brezovih vej, črni fižol, krema mleka

6,50 €

Vinski list

sommelier: Milena Pogačnik
število vinskih etiket: 50
hišni vinar: Edi Simčič

Rad Dobrojem priporoča

Dvorec, da bi bili nanj ponosni kjerkoli na svetu, a kaj ko nimajo tako lepih gora, tako blizu jezer, tako širnih gozdov in tako zelenih travnikov. Odličnost na vsakem koraku, od steklenega hotela do grajskega parka, od hotelske restavracije do njene dobrojedske ponudbe, od lastnika, ki ne varčuje, do chefa, ki tekmuje.