Lambergh

  • Kuhinja
    gosposka in grajska kuhinja za urbane goste
  • Kdo
    Tomaž Hočevar
    chef Grega Rozman
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 10. do 22. ure (obvezna rezervacija)
  • Naslov
    Dvorska vas 37a, Begunje na Gorenjskem, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)51 271 231
  • Splet
    www.hotel-lambergh.com
  • Email
    erika.bokal@hotel-lambergh.com
  • Posebnosti
    butik hotel (32 sob, 2 suiti) in renesančni dvorec (9 soban in suit)
  • Prostor
    hotelska restavracija s pogledom na bazen in alpsko kuliso; grajski jedilnici za zvečer in posebne priložnosti

Ne le, ko dahneš da

Odkar ima Lamberg chefa, ki ima medalje s kuharskih olimpijad in izkušnje iz Michelinovih zvezdic, ni potrebno tja več le enkrat, ko dahneš da. Lahko se vam zdi, da Grega Rozman s tehnikami kdaj tudi pretirava in da se z idejami še išče, toda glavno je vendarle, da zna! V Lamberghu, kjer je vse za oči in razstavo, je tako tudi kuhinja na visokem nivoju, ki zmore ponujati hkrati oboje, tako hotelske menije kot dobrojedske hode.

Rozmanove jedi na Lamberghu so zato hkrati spogledljive in domačne, drugačne in znane, dobrodošle in presenetljive. Njegova še topla krompirjeva pogača z orehi in špinačo je bolj pregrešna od še tako stare krušne peči, njegov piščanec je vaški, a z gosjimi jetri in artičokami, njegove sladice so kompleksne kot ajdova krema, sorbet rdečega zelja, ajdove kokice, krema dulce čokolade, gel gozdnih jagod in med, a vseeno filigranske.

Zato je Lambergh restavracija za posebne priložnosti, v kateri pa je chefova jed s podpisom – pizza! Ker dobra pizza mora biti sveža, ta pa je pravkar utrgana. Dobra pizza mora hrustati, ta se kar drobi med zobmi. Dobra pizza mora biti umami, zato tej ob paradižniku pomaga tudi parmezan. Dobra pizza je mehka v sredici, ta ima sirovo kremo namesto testa. Dobra pizza ima zapečen rob, ta ima čipsov obod. Dobra pizza diši po pečenem, ta pa po presnem, olivnem, nežnem, pikantnem, luksuznem. Zato naj vas ne zavede, dobra pizza je marsikje, toda takšna, ki sploh ni pizza, ker ima njeno le ime, pa le v Lamberghu.



Chef


Grega Rozman
Odkar ima Lamberg chefa, ki ima medalje s kuharskih olimpijad in izkušnje iz Michelinovih zvezdic, ni potrebno tja več le enkrat, ko dahneš da. Lahko se vam zdi, da Grega Rozman s tehnikami kdaj tudi pretirava in da se z idejami še išče, toda glavno je vendarle, da zna!...
  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni
49,00 €

Popečene lovke hobotnice, črna leča, olive, šalotka

Bučni velute, ocvrti konfit piščanca, jabolko

Popečena krvavica, jabolčni ragu z gorčico, hladna krema ovčjega sira

Svinjski file, svinjska ličnica, korenje, bob, panceta, pena hrena

Mousse cimeta, jabolčni sladoled, hrustljavo testo, jabolčni ragu, pena cimeta

Hladna predjed

Marinirana zelenjava, cvetačni kuskus, cvetačni mlečni pire, quinoja, koruzni toast, ocvrti rumenjak

7,80 €

Srnin carpaccio, ocvrt srnin tatar, lešniki, kozji sir,hruška

12,90 €

Juha

Kremna juha dimljenega belega fižola, jajce, sardelna panceta, tete de moine

6,00 €

Topla predjed

File lososa, topinambur, jurčki, omaka artičoke

15,00 €

Raviol z račko, krema peteršiljevega korena, camembert

15,00 €

Glavna jed

Telečji file z zelišči, telečji priželjc, pinjole, špinača, polenta

28,00 €

File polenovke, črni koren, poširano jajce, zelenjava, maslena omaka, drobnjak

24,00 €

Sladica

Čokoladni mousse, mangov sorbet, maline, pomaranča, čokoladna zemlja

5,90 €

Ajdova kuhana smetana, sladoled slive, kisla smetana, ajdov crumble, kakav, gel karamele

6,00 €

Vinski list

sommelier: Milena Pogačnik
število vinskih etiket: 50
hišni vinar: Edi Simčič

Rad Dobrojem priporoča

Dvorec, da bi bili nanj ponosni kjerkoli na svetu, a kaj ko nimajo tako lepih gora, tako blizu jezer, tako širnih gozdov in tako zelenih travnikov. Odličnost na vsakem koraku, od steklenega hotela do grajskega parka, od hotelske restavracije do njene dobrojedske ponudbe, od lastnika, ki ne varčuje, do chefa, ki tekmuje.