Restavracija Milka

  • Kuhinja
    mlado-slovenske jedi s francoskim navdihom
  • Kdo
    Miha Dolinar in Nina Bizjak
    chef Miha Dolinar
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 10. do 22. ure
    torek
    zaprto
  • Naslov
    Vršiška cesta 45, Kranjska Gora, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)70 169 566
  • Splet
    www.pensionmilka.com
  • Email
    pensionmilka@gmail.com
  • Posebnosti
    sobe
  • Prostor
    topla jedilnica s kaminom in sončna terasa nad jezerom

Skrivni namig iz Jasne

Fotozgodba

Foto zgodba iz Jasne

Obisk marca 2018
Klik

Foto zgodba iz Jasne

V Milko boste prišli (vsaj) dvakrat! Prvič na presenečenje in drugič na pečenega piščanca. Ker bo kamen dišal po maslenih ocvirkih, iz kruha bodo žganci, jagenjček se bo dvakrat okopal v topli vodi, za sladko bodo gosja jetra, piščanec pa bo brez kosti, toda s tartufi. Prvič boste prišli, torej, slučajno, ker boste radovedni, saj na znani brunarici, po toliko letih, spet sveti stari napis, drugič pa načrtno, saj zaradi nove Milke ni več na Vršič potrebno le s kolesom, v Jasno le na kopanje in k Ruski kapelici le za obletnico.

Miha Dolinar je mlad, zato je zaljubljen. A iz Londona in z Bleda ima dovolj izkušenj, da Milka zaradi noblese pohištva ni le visoko-francoska, temveč je zaradi terase, kavbojk in mladosti ekipe tudi novo-slovenska. Pravzaprav chef, ki pri vsaki mizi osebno nadomesti jedilni list, našteva tako kot da bi prišli na malico, ki nam jo bo med enim in drugim hodom na hitro in kar po navdihu tudi sam skuhal. Toda prav to je tisto, kar te po prvem (zgrešenem) vtisu sprosti, da te ni več strah, ker si nisi čevljev na pragu bolj obrisal … To je tista toplina, ki ni le od kamina. To je tisto radovedno pričakovanje, ki dobi veselo nagrado.

Prav takšne postojanke med gorami in na obalah hudourniških jezer, blizu, a malo stran od središč, v starih lesenih kočah z mladimi najemniki in chefi, so tisto presenečenje, zaradi katerega je Slovenija – na srečo – še vedno skrivni dobrojedski namig, še neodkrita in še ne množična turistična destinacija.



Chef


Miha Dolinar

Okusi, sveža ​​kvalitetna živila, teksture, ​prezentacija. Miha Dolinar je izkušnje nabiral pri vrhunskih chefih doma in po svetu, sedaj pa v Kranjski Gori vabi na visoko kulinariko v penzionu in restavraciji Milka.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

20 do 25 €

5 hodov

45 €

Rad Dobrojem priporoča

Milka je v Jasni, a o tem ne pripovedujte preveč jasno in glasno. To je, namreč, gostilna le za dobrojedce! Prepustite se in uživajte.