Pr’ Ročnjek

  • Kuhinja
    gorenjska kuhinja kot jo chef Jaka kuha
  • Kdo
    Jaka Kusterle in Tatjana Tancar, chef Jaka Kusterle
  • Odpiralni Čas
    od petka do nedelje
    od 10. do 22. ure (obvezna rezervacija)
    od ponedeljka do četrtka
    zaprto (odprto po dogovoru)
  • Naslov
    Gorjuše 6, Spodnje Gorjuše, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)51 616 450
    +386 (0)41 335 902
  • Splet
    www.rocnjek.kelih.com
  • Email
    rocnjek@gmail.com
  • Posebnosti
    turistična kmetija Ročnjek, prenočišča v apartmajih
  • Prostor
    majhna jedilnica z lončeno pečjo ob kuhinji z odprtimi vrati, velika jasa, za piknik in nastavljanje planinskemu soncu

Kar chef Jaka skuha

Fotozgodba

Foto zgodba s Pokljuke

Obisk marca 2017
Klik

Foto zgodba s Pokljuke

Ni blizu, ker ni v dolini, ob avtocesti ali ob jezeru, toda tja najdejo tako Američani, ko potujejo po Evropi, kot Primorci, ki se kar z avtovlakom pripeljejo na pokljuški sneg. Ni za vsak dan, ker je polno za vikend, in gostje so tam na počitnicah, ker uživajo dopust na planini, na smučeh ali kolesu, v gojzerjih ali v ležalniku. Ni na kmetih, ker nima hleva in polj, je pa turistična kmetija, v planinski vasi, z osli, domačim Lesijem in sosedovim potepuhom. Nima dolgega jedilnega lista, ima pa dolgi dnevni meni. Ni, skratka, običajna domača gostilna, ima pa veliko in toplo lončeno peč ter domačega chefa, ki ga njegovi gostje poznajo še iz doline. Pr’ Ročnjek so znani sicer po ocvrtem piščancu in telečji krači, toda priporočamo, da se chefu Jaki kar prepustite.

Na dopustu v sodobno opremljenih apartmajih turistične kmetije ne boste potrebovali kuhinje, ker je do Jakove kuhinje podzemni hodnik. Na kosilu ali večerji boste tako dolgo ostali, da boste jutro začeli z obilnim zajtrkom ob peči in nadaljevali s piknikom na jasi.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 do 5 hodov

30 €

6 hodov

35 €

Standardni meni (4 hodi)

25 €

Rad Dobrojem priporoča

Začnite z dimljeno postrvjo, ki je dolgo pacana in kratko dimljena, po juhi, v kateri so pokljuški jurčki, uganite, koliko zelišč je v omaki, v kateri so se hitro opražili bikovi prašniki, za glavno pa izberite med tankim jelenovim medaljonom in debelim telečjim stejkom.