Restavracija Pri levu

  • Kuhinja
    napredno-sredozemsko-hotelsko
  • Kdo
    hotel Lev, chef Uroš Hribernik
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 11.30 do 23. ure
  • Naslov
    Vošnjakova ulica 1, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    + 386 (0)1 308 7700
  • Splet
    www.prilevu.si
  • Email
    info@prilevu.si
  • Posebnosti
    hotel Lev
  • Prostor
    separeji in dizajn

Sredozemsko z ambicijo

Včasih so jedli svinjsko kračo z zeljem, danes jedo jagnječjo z glazirano zelenjavo. Pred več kot sto leti je bila furmanska gostilna, danes je zeleno-mestna. Časi se pač spreminjajo, zato so bile včasih kočije, danes pa sta podzemna garaža in brezplačni taksi. Lev se, torej, ni spremenil. Hotelska restavracija, kakršne so Levovi gostje, ki izbirajo med sedmimi hodi degustacijskega menija, po vsem svetu vajeni. Le da drugje nimajo takšnega tonkinega brulleja, ujetega v čokolado z žametno glazuro. Okus po vanilji, cimetu, klinčkih, mandljih, spretno zapakiran v najboljšo čokolado in prav dizajnersko modeliran. Toda, pojdite po živalski – jeseter, račka, lignji, romb, jelen – ali po zelenjavni – waldorfska solata, bučna juha, ajdin raviol, pesa bo burgundsko, limona s koromačem – vrsti.



Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

49 €

6 hodov - vegetarijanski meni

50 €

7 hodov

69 €

Rad Dobrojem priporoča

Ne le za popotnike, hazarderje, poslovneže in sladkosnede, tudi za Ljubljančane.