Restavracija Sedem

  • Kuhinja
    sodobna in urbana kuhinja iz slovenskih sestavin in tradicije
  • Kdo
    VSGT Maribor, chef Kristjan Anderlič
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do srede
    od 11. do 17. ure
    od četrtka do sobote
    od 11. do 23. ure
    nedelja in prazniki
    zaprto
  • Naslov
    Cafova ulica 7, Maribor, Slovenia
  • Telefon
    +386 (0)2 621 1412
  • Splet
    www.sedem.si
  • Email
    info@sedem.si
  • Posebnosti
    moderno opremljena in nova VSGT
  • Prostor
    vstop z ulice v moderno restavracijo brez prtov in s stekleno kuhinjo; majhen kavarniški del in urbani atrij

V šolo na kosilo z urbanega vrta

Cene so (za kosilo) kot v bifeju z malicami, toda ambient je velemesten in jedilni servis najboljši pri nas. Enolončnica v porcelanu, maȋtre v črni obleki, chef v moderni kapi in snežno beli opravi. Papirni pogrinjek ima zgodbo o vrtu in recept z njega, kuharjev pozdrav je v kozarcu, nadev krvavice, postrvje ikre in peteršiljeva krema. Drobna pozornost z veliko estetike. In prav takšna je tudi nova mariborska Višja šola za gostinstvo in turizem. Nanjo s(m)o morali sicer dolgo čakati, toda rezultat je šolsko-vrhunski! Kar velja tudi za njeno restavracijo – začetek je tako spodbuden, da bo kmalu tudi na prosto mizo v njej potrebno čakati. Mar ni ravno to tudi namen šole? Da tako izobrazi gostince, da gostje pri njih rezerviramo?!

Na pogrinjku je ”košček narave sredi mesta”, ker so se študenti sami lotili tudi vrtnarjenja. Nad letno teraso v urbanem permakulturnem vrtu skrbijo za pehtran, žajbelj, drobnjak, meliso, origano, majaron, timijan, sočne paradižnike, hrustljave paprike, okrogle bučke, jagode … Ko ponujajo recept za zeliščno maslo z bučnim oljem, ne pozabijo dodati: ”Poudarek dajemo sezonski zelenjavi in zeliščem, ki ju na naraven način pridelujemo sami, zaradi česar je okus polnejši. Z domačimi sestavinami vam lahko v urbanem okolju ponudimo okus po domačem.”

Mladi chef Kristjan Anderlič (letnik 1987) je diplomant šole, v kateri zdaj uči, v najbolj modernih kuharskih učilnicah v Sloveniji in v ulični restavraciji z veliko stekleno steno, skozi katero se skupaj s študenti kuharstva učijo tudi gostje.

Otvoritev nove šole VSGT v Mariboru, ki ima vse, kar potrebujejo bodoči strokovnjaki za gostinstvo in turizem, je bila najlepši kulinarični dogodek v Sloveniji v letu 2015!



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

24 €

5 hodov

33€

7 hodov

50 €

Hladna predjed

Marinirane račje prsi na sladko, domača jurka, lešnikov drobljenec, hruška

8,20 €

File rdeče postrvi, pena slanega jogurta, inčuni, solata koromača, kopra in ribeza

8,60 €

Topla predjed

Ragu maslene buče z agrumi, kozji sir ocvrt v bučnih semenih

8,60 €

Topel goveji jezik, krema pastinaka, doma vložena rdeča pesa, čips pepelnatega kruha

8,20 €

Glavna jed

Sočen goveji vrat, doma narejeni ravioli nadevani s
krompirjem in hrenom, rdeča pesa, krema gomoljne zelene, stebelna zelena, korenček

15,50 €

Hrustljav file postrvi, krema belega fižola in fižol z meto, postrvje ikre

12,60 €

Sladica

Čokoladni biskvit, jabolka, lešnikov drobljenec, jurka in sladoled prekajenega mleka

5,50 €

Krema bele čokolade, breskev, hrustljavi pikantni vetrci, limonina pena, sušen biskvit z meto z našega vrta

5,00 €

Vinski list

sommelier: Jurij Črnčec
hišni vinar: Puklavec Family Wines

Rad Dobrojem priporoča

Med-službeno kosilo. Cenovno ugoden meni za večerjo. Obisk urbanega vrta in ogled vrhunsko opremljene šole.