Restavracija Sedem

  • Kuhinja
    mladostna ustvarjalnost na okusen način
  • Kdo
    VSGT Maribor
    chef Sebastjan Plevčak
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do srede
    od 11. do 17. ure
    od četrtka do sobote
    od 11. do 23. ure
    nedelja in prazniki
    zaprto
  • Naslov
    Cafova ulica 7, Maribor, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)2 621 1412
  • Splet
    www.sedem.si
  • Email
    restavracija@sedem.si
  • Posebnosti
    moderno opremljena in nova VSGT
  • Prostor
    vstop z ulice v moderno restavracijo s stekleno kuhinjo; majhen kavarniški del in urbani atrij

Peš v Cafovo, tudi iz Ljubljane!

Fotozgodba

Foto zgodba iz Cafove

Obisk septembra 2018
Klik

Foto zgodba iz Cafove

Za kosilo so cene kot v bifeju z malicami, toda ambient je velemesten in jedilni servis najboljši pri nas. Enolončnica je v porcelanu, maȋtre v črni obleki, chef v moderni kapi in snežno beli opravi. Pogrinjek ima zgodbo o vrtu in recept z njega, kuharjev pozdrav je v kozarcu, nadev krvavice, postrvje ikre in peteršiljeva krema. Drobna pozornost z veliko estetike. In prav takšna je tudi nova mariborska Višja šola za gostinstvo in turizem. Nanjo s(m)o morali sicer dolgo čakati, toda rezultat je šolsko-vrhunski! 

Večerja, ko se šolska kuhinja spremeni v največjo kulinarično ”televizijo” v mestu, zato izziva pogumne. Sedem degustacijskih hodov tistim, ki se pustijo presenetiti, ponuja namreč tako odlično razmerje kakovosti in cene, da je Sedem sicer najboljša restavracija v mestu, do katere se da iz centra kar peš, a je le vprašanje časa, kdaj se bodo v Cafovo, peš cona gor ali dol, začeli tudi voziti, iz Ljubljane, Gradca in Zagreba.

Mladi chef Sebastjan Plevčak (letnik 1994) mora na šoli, na kateri že uči svoje sovrstnike, sicer še diplomirati, a ko okisanemu brancinu botargo nariba na majonezo pečenega česna, res ne komplicira, in ko v ”ramen” iz koromača potopi kvašenega lososa, ni prav nič mladostno zaletav, saj si je žlico dobro obdržati še za ješprenjček s panceto mangalice ter goveji rep s hrenovimi rezanci.

Skratka, v Sedem doživiš vse tisto, kar sicer v Mariboru pogrešaš.



Chef


Sebastjan Plevčak

Sebastjan Plevčak ne ovinkari - krožnik mora že vidno prepričati v odličen okus. Njegove kulinarične kreacije so dokaz, da lahko s preprostimi živili dobre kakovosti ustvarimo izjemno harmonijo okusov in da je inspiracija velikokrat najboljši recept za uspeh.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

24 €

5 hodov

35 €

7 hodov

49 €

Hladna predjed

Okisan brancin (koromač, majoneza pečenega česna, botarga – sušene ribje ikre)

10,50 €

Zorjena govedina (nori alge, paradižnik)

11,50 €

Topla predjed

Rižota iz fregole (mlada čebula, rumenjak, olivno olje)

10,00€

Testenine z ragujem govejega repa (hren, panceta)

11,00 €

Glavna jed

Pečen lososov file (česen, kumarice, bezgov kis)

18,00 €

Pečen piščančji file (pommes duchesse, mlado korenje, korenje)

14,50 €

Sladica

Razstavljen creme brulee (krema creme bruleja, sorbet jagodičevja)

5,00 €

Clugova zvezda (čokoladni brownie, kostanj, gozdni sadeži)

5,00 €

Vinski list

sommelier: Jurij Črnčec
hišni vinar: Puklavec Family Wines

Rad Dobrojem priporoča

Kosilo namesto malice. Cenovno atraktiven meni za večerjo. Obisk urbanega vrta in ogled vrhunsko opremljene šole.