Restavracija Sonet

  • Kuhinja
    sodobno slovensko in mesno
  • Kdo
    Blaž Matijašević, chefinja Nataša Gorenc
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do petka
    od 11. do 15. ure in od 18. do 22.30 ure
    sobota
    od 11. do 22.30 ure
    nedelja in prazniki
    zaprto
  • Naslov
    Prešernova ulica 6, Kranj, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)31 256 059
  • Splet
    www.restavracija-sonet.si
  • Email
    sonet.kranj@gmail.com
  • Posebnosti
    butični hotel Actum
  • Prostor
    je višji kot širši, ima le nekaj starin in nič dizajna, zato pa dovolj gostilniške energije

Poezija za dobrojedce

Najboljši del Soneta je, da ne prinaša nič novega in ne ohranja nič starega. Ker je ravno zato Sonet velika osvežitev! Nič ni urbano trendovski, toda tudi nič podeželsko tradicionalen. Je pač le – gostilna. V njej pa le prijazen pozdrav, pogrnjena miza, priporočilo gostitelja, specialiteta kuharja in dober kos mesa. Samo tisto, kar vsi poznamo, toda le redki to znajo tudi tako pripraviti in ponuditi. Sonet ne pesni, pa vseeno se rima!

Sonet je ob Prešernovi hiši v starem delu Kranja, kjer je veliko spominov na največjega pesnika. A v butičnem hotelu Actum, kjer je za nič kaj obetajočo točilnico domačna jedilnica pod visokim stropom, ni nobenih fig, Julije, goljfive kače, niti Poezij. Le tabla pred vrati, ki vabi na zorjeno govedino, in jedilni list na težkih mizah z lahkimi tekači, ki vse, z vini in naturščiki vred, pove na le dveh straneh.



Jedilni list

Hladna predjed

Hišna pašteta z lešniki in domačo marmelado

6,50 €

Rezine uležanega rozbifa

10,50 €

Namaz iz albuminske skute s črno redkvijo in jabolkom

6,00 €

Topla predjed

Domači ravioli v žafranovi omaki z gamberi

12,90 €

Rižota kot se šika

12,90 €

50 dni zorjeni goveji hrbet s prilogo

6,20 € / 10 dkg

Beef steak na žaru s prilogo

20,80 €

File brancina na žaru z grahovim pirejem in pancetinim čipsom

15,40 €

Sladica

Hišna torta

4,50 €

Vinski list

Svoje vinarje Sonet imenuje naturščiki; 15 etiket, vse tudi na kozarec; najbolj priljubljena Joško Renčel in Dario Prinčič

Rad Dobrojem priporoča

Tam, kjer je pesnik ljubezen rimal v kvartine in tercini, zdaj Sonet rima uležano meso v okuse in nadokuse. Za mesojedce, zorjeno govedino in žar.