Topli val

  • Kuhinja
    morska kuhinja izpod planin
  • Kdo
    družina Hvala, chef Gorazd Marksl
  • Odpiralni Čas
    od torka do nedelje
    od 12. do 15. ure in od 18. do 21.30 ure
    ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Trg svobode 1, Kobarid, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 389 9300
  • Splet
    www.hotelhvala.si
  • Email
    info@hotelhvala.si
  • Posebnosti
    hotel Hvala
  • Prostor
    terasa ob glavni ulici, tople barve in star šivalni stroj v restavraciji

Morska kuhinja z lokalnim izročilom

Po dnevu polnem posoškega adrenalina se gostje iz vsega sveta zapodijo in razporedijo po gostilnah in restavracijah turističnega kraja, ki ima čisto v centru hotel Hvala, z morsko teraso na pločniku glavne ulice. Topli val ima zgodovino restavracije, ki je nekoč slovela kot najboljša slovenska kontinentalna ribja gostilna. Po nekaj poslovno razburkanih letih je spet v družinskih in mladih rokah, ki vedo, da kakovost sestavin potrebuje le dvoje, čim več prostora na mizi in čim manjši kuharjev ego. Res je sveže iz morja in v kuhinji res ne komplicirajo – prepričajte se ob ostrigah in mešanih školjkah v sopari.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

32 €

Hladna predjed

Divjačinski carfpaccio

8,50 €

Surove morske dobrote

14,30 €

Topla predjed

Ostrigina kremna juha

4,30 €

Črna sipina rižota z bazilikinim pestom

8,30 €

Domači ravioli z nadevom skute, preliti z zaseko ter ovčjim parmezanom

8,20 €

Glavna jed

Jelenov hrbet s kruhovim cmokom in skutnim štrukljem

20,00 €

Škampi na žaru

18,00 €

Bela riba v pečici s krompirjem in zelenjavo

Sladica

Kobariški štruklji

5,00 €

Čokoladni fondant z breskovim sladoledom

5,00 €

Vinski list

število vinskih etiket: 90
sommelier: Žiga Hvala

Rad Dobrojem priporoča

Za ljubitelje morskih jedi. Tako za tiste, ki tudi med gorami ne morejo brez buzare, kot za one, ki na morski promenadi ne naročajo surovih školjk in rakov. Topli val ima dobre zveze na obali, vešče roke v kuhinji in zgovorna gostitelja na terasi.