Restavracija Union

  • Kuhinja
    znane slovenske in modne svetovne jedi
  • Kdo
    Union hoteli, chef Zdravko Perić
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 10. do 23. ure
  • Naslov
    Miklošičeva cesta 1, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)31 390 125
  • Splet
    www.union-hotels.eu
  • Email
    restavracija@union-hotels.eu
  • Prostor
    brez stare hotelske patine, zato pa svetlo, moderno, minimalistično in prostorno.

V velikem mestu

Fotozgodba

Foto zgodba iz grand hotela

Obisk februar 2017
Klik

Foto zgodba iz grand hotela

Kam, ko si lačen in po svetu, v velikem mestu? Gostiln je veliko, še posebej v centru, a jih, ene elitno-drage, druge množično-hitre, ne poznaš. Edino, kar poznaš, je soba v hotelu, ki ima toliko zvezdic, za zjutraj pospravljeno kopalnico in zvečer bonbon na postelji, kot si jih privoščiš. Zaradi te dileme vsakega svetovnega popotnika, poslovneža ali turista, hotelske restavracije niso več tiste, čez katere smo se nekoč pritoževali. Hotelske restavracije svetovnih hotelov zaposlujejo danes najboljše chefe, predstavljajo kulinarično tradicijo svoje dežele in ponujajo veliko za prijazno ceno. Tako kot Restavracija Union!

Ljubljana ostane pred vrati, za njimi pa je – dom. Ker tujcem ni potrebno iskati in ker domačim ni treba na Brnike …  Za prve je na mizi vsa Slovenija, na žlico bakalca z žlinkrofi, na roke rezan kraški pršut, za glodanje rebra krškopoljca, za sladkanje domača gibanica. Za nas pa je opoldan hitro, poslovno, urbano, chefovsko, cenovno ugodno kosilo, popoldan prigrizki ob zmenku in sladice ob kavi, zvečer zbirališče pred in potem. Če si sam, bereš ali športno navijaš, če si v družbi, je vedno dovolj prostora, če si v dvoje, si v hotelu, v katerem prenočujejo predsedniki, princi, znani, bogati, lepi, ona in ti. Tako je v velikih in glavnih mestih povsod po svetu, z dobro postrežbo, znanimi jedmi, dobrimi vini, dolgim šankom in znanimi gosti.



Jedilni list

Hladna predjed

Špinačna solata z rakci in avokadom

7 €

Kraški pršut, mocarela, sveža bazilika, pesto bazilike, mariniran češnjevec

9 €

Juha

Piščančja bistra juha z limonsko travo, raviol

4 €

Topla predjed

Tagliatelle z jajčevci in mariniranim paradižnikom, kozji sir in indijski oreščki

8 €

Črna rižota, dagnje, garnele, sirova pena

11 €

Glavna jed

Piščančji file odišavljen z limono, ocvrt domači krompir, gomoljna zelenjava, piščančja omaka, wasabi majoneza 

15 €

Pečena hobotnica, pečen radič traviso, maslen krompir, pena

12 €

Sladica

Jabolčni zavitek

3,50 €

Malinova pita

3,50 €

Rad Dobrojem priporoča

Ko nočeš presenečenj, izbereš hotelsko restavracijo velikega, uglednega, starega hotela. Tam vedno veš kaj in kdo te čaka! V Unionu bodo zato presenečeni le tisti, ki se hotelskim restavracijam še vedno izogibajo.