Saag

  • Kuhinja
    kreativna visoka koroška kuhinja
  • Kdo
    družina Wallner, chef Hubert Wallner
  • Odpiralni Čas
    od srede do petka
    od 18. do 21.30 ure
    sobota in nedelja
    od 12. do 14. ure in od 18. do 21.30 ure
    ponedeljek in torek
    zaprto
    januar in februar
    zaprto
  • Naslov
    Saag 11, Techelsberg, Avstrija
  • Telefon
    +43 4272 43501
  • Splet
    www.saag-ja.at
  • Email
    office@saag-ja.at
  • Posebnosti
    najboljši koroški kuhar
    član združenja JRE Jeunes Restaurateurs
  • Prostor
    elegantna vila ob jezeru

Najboljši ob jezeru

Fotozgodba

Obisk oktobra 2016

Foto zgodba z Vrbskega jezera
Klik

Obisk oktobra 2016

Saag je najboljša restavracija mondenega Vrbskega jezera, njen chef Hubert Wallner pa je najboljši med številnimi vrhunskimi koroškimi chefi. To, torej, pove že vse; da so, namreč, ribe tako iz jezera kot iz beneške lagune, da so jagenjčki s planin, voli pa z ledenika, da je ves meni lahko iz tartufov, da so koroške specialitete hkrati tradicionalne in kreativne, da je vinska karta ena najboljših v Avstriji, da je vse, skratka ”saagenhaft” = čudovito.

Od maja do septembra je Saag tudi bistro s teraso na jezeru (Planter’s Beach) in kopališče.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

72 €

5 hodov

82 €

6 hodov

92 €

Vinski list

Vinski svetovalec Martin Kirchauer skrbi za več kot 700 etiket; celotna Avstrija, izbrano, s poudarkom na naravnih in oranžnh vinih, tudi iz Slovenije, Hrvaške, celo Švice.

Rad Dobrojem priporoča

Saag je najboljša restavracija na oni strani, kjer krajevne table nosijo tudi slovenska imena. Priporočamo tudi zaradi primerjave, ki pove oboje, kaj na tej strani še manjka in kaj že je. Konkretno: na naši strani je več restavracij s takšnim nivojem ponudbe hrane in manj s takšnim nivojem ambienta, servisa in vin.