Slon 1552

  • Kuhinja
    modernizirane tradicionalne, slovenske in hotelske jedi
  • Kdo
    Hotel Slon, chef Janez Šetina
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 23. ure
  • Naslov
    Nazorjeva ulica 5, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)1 470 1181
    +386 (0)70 857 298
  • Splet
    www.hotelslon.com
  • Email
    sales@hotelslon.com
  • Posebnosti
    hotel Slon
  • Prostor
    dva nivoja in dva namena, dnevno in večerno, spodaj hitreje, zgoraj počasneje, velika okna na ulico, veliko okno v kuhinjo

Nove jedi s staro letnico

Urbani ambient, atraktiven šank, zanimive dnevne akcije in dvignjene belo pogrnjene mize za fine jedi je dobrodošel koncept novega Slona s staro letnico, ko so Ljubljančani prvič v živo videli slona. Danes v hotelu z ugledom največje hotelske družine na svetu zrejo v chefa, ki za steklom nad klasično-hotelskim barom ustvarja bistró dnevno ponudbo, zanimivo tako za tuje goste hotela kot za ljubljanske mimoidoče, in degustacijske menije, ki v urbano-hotelskem dekorju pomenijo konkurenco ljubljanskim ponudnikom ”fine hrane”.

Pri eni mizi govorijo rusko, pri drugi kitajsko, eni pijejo štajersko rdeče, drugi primorsko belo, na enem krožniku so moderna račja jetra, na drugem račkino bedro s sladko repo tropinko iz leta 1852.

Če so bile nekoč, po svetu, hotelske restavracije primer dolgočasno-uniformirane prehrane, se zadnja leta nekatere najboljše dobrojedsko-chefovske zgodbe odvijajo prav tam, v hotelih velikih mest. Ljubljana, ki jo vsako leto obišče vedno več (milijonov) turistov, seveda noče biti izjema.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

40 €

Hladna predjed

Mariniran losos nadevan z ricotto in pistacijami na kremi avokada

10 €

Goveji tatar, na maslu popečena brusketa, mlada rukola, parmezanova skorjica in pomarančna majoneza

13 €

Topla predjed

Domači ravioli nadevani s kozjim sirom in pistacijo na pastinakovi kremi s kavno omako in dimljenim lososom

10 €

Hobotnica s kolerabino espumo in bučkinimi polpeti

13 €

Glavna jed

Mlada goveja pljučna, 3 omake, krompirček, zelenjava

24 €

Zapečeno račkino bedro, sladka repa tropinka, kruh z zelišči

15 €

Glavna jed

Tournedos rossini (foie gras) s kruhovim ocvrtkom, porto omako sotirano zelenjavo ter korenčkovim štrukljem

25 €

Goveja lička v lastni omaki s skutnim štrukljem, zelenjavo in ajdovo pokovko

15 €

Morska žaba ovita v slanino na posteljici zelenjave s holandsko omako in solato hruške

18 €

Počasi kuhan losos z avokadovo rižoto in čipsom topinamburja

17 €

Sladica

Jagodna zloženka z belim čokoladnim moussom, drobljenim Oreo keksom, karameliziranimi oreščki in jagodnim prelivom

5 €

Čokoladni fondant z vanilijevo kremo in jagodičevjem

5 €

Vinski list

število vinskih etiket: 64

Rad Dobrojem priporoča

Od hotelske klasike do slovenskih tapasov, od malic do degustacij, od Maximilliana do Best Western, s chefom, ki kakovostne lokalne sestavine spreminja z modernimi tehnikami.