Restavracija Sophia

  • Kuhinja
    sodobna sredozemska kuhinja iz vrhunskih, tudi slovenskih, sestavin
  • Kdo
    Kempinski hotel, chef Ivo Rodrigues
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 18. do 23. ure
  • Naslov
    Obala 45, Portorož, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 692 7000
  • Splet
    www.kempinski-portoroz.com
  • Email
    reservations.portoroz@kempinski.com
  • Posebnosti
    hotel Kempinski Palace Portorož s petimi zvezdicami
  • Prostor
    dragoceni strop, visoki stebri, temen les, mize belo in elegantno pogrnjene, nad njimi so težki in bogati lestenci, pogled je na teraso in portoroško promenado

V najbolj elegantni slovenski jedilnici

Strop je bogat, pribor je srebrn, glasba je prijetna, natakarji so tihi, za otroke je mini hamburger in maksi postrežba, za odrasle pa chefov obisk pri vsaki mizi. Takšen pogrinjek (tri vrste masla, navadno, s hibiskusom in tartufi, vrhunsko krušno pecivo, najbrž najbolj ”mišelinsko” v deželi) je vreden dolgega sprehoda skozi najbolj luksuzen slovenski hotel do restavracije, v kateri te pričakuje cela (strežna) brigada. Usnjeni stoli so na tračnicah, diva (Loren) je na vseh stenah, kamin je največji pri nas, nad njim je pompozna slika deklice s psi. Voziček je poln konjakov in viskijev, bar petrusov in latourov, za moške je kadilnica, za ženske damska soba. Sophia in Palace naredita vtis! Sophijin novi chef, Portugalec Ivo Rodrigues, pa temu dodaja še izkušnje iz restavracije z Michelinovo zvezdico.



Jedilni list

Degustacijski meni

6 hodov

65 €

9 hodov

120 €

Hladna predjed

Doma obdelan losos z limono pripravljeno na razne načine ter koprova kisla smetana

16 €

Cvetačna kremna juha z dimljenimi škampi, hrustljavimi zelišči ter timijanovim oljčnim oljem

12 €

Topla predjed

Pašteta gosjih jeter “Foie gras” na žaru z različnimi jabolčnimi teksturami

Tartufova rižota s konfitom iz račje noge ter parmezanova pena

18 €

Domače testenine s kremnimi jurčki in koriandrovim prahom

15 €

Glavna jed

Svež oslič z luskami krompirja, pire iz rdeče pese, okisana rdeča pesa in stisnjen zrak hibiskusa

28 €

Janček z zeliščno skorjico, drobljen grah, pražen krompir, omaka iz vina “Porto”

38 €

Sladica

Postelja iz vrtnic

9 €

Čokoladna juha s poprovim sorbetom in stisnjenim zrakom iz limonske trave

8 €

Vinski list

sommelier: Matjaž Zalar
število vinskih etiket: 400
hišni vinar: Klenart

Rad Dobrojem priporoča

Nimamo veliko morja. Nimamo veliko starih palač in pet-zvezdičnih hotelov. Nimamo veliko luksuznih restavracij. Le Sophia ima, pravzaprav, vse to! Kogar prestrašijo cene, naj za spanje spremlja stalne Kempinskijeve akcije, za večerjo pa zaradi bogatega ”brezplačnega” spredaj in zadaj ni nujno, da izbere najdražji meni, saj je dovolj za polet v prvem razredu že kaj krajšega.