Špacapanova hiša

  • Kuhinja
    kraške jedi, kot nekoč in še danes
  • Kdo
    družina Špacapan, chef Ago Špacapan
  • Odpiralni Čas
    petek in sobota
    od 11. do 22. ure
    nedelja in prazniki
    od 11. do 19. ure
    od ponedeljka do četrtka
    zaprto (odprto po dogovoru)
  • Naslov
    Komen 85, Komen, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 766 0400
    +386 41 297 829
  • Splet
    www.spacapan.si
  • Email
    info@spacapan.si
  • Posebnosti
    prenočišča in vinoteka

Gostilna je dom

Včasih so bile le krače, zdaj pa so okusi (iz) mladosti, ki jih med rujem (šparglji), na burji (pršut), v vinogradu (teran), iz vrtač (sir) ter z (domačega) vrta in iz (sosedovega) hleva ponuja zgolj Kras. Špacapanova hiša je vaška in kraška gostilna, v takšnih pa je prašič gospod, družbo pa mu delajo še janjček, kozliček, žrebiček in zajček. Štrudelj in štruklji so še od none Lojzke, v štirni, kjer je bila včasih voda, je gospodarjevo vino, vse novosti pa so že od sina Aga. Ali, kot pravijo Špacapani: ”Ta hiša je naš dom in naša želja je, da bi se tudi naši gostje počutili kot doma.” Dobrodošli, torej, doma.

Ker imajo Špacapanovi kambre (sobe), je drugo jutro maslo res domače, marmelad toliko, da se še gospodarica ne spomni več, kaj vse je dala vanje, narezano pa je na Krasu tako najboljše.



Rad Dobrojem priporoča

Gostilna, za katero te ni strah. Ker veš, ko si na Krasu, se vedno lahko zatečeš vanjo, na nekaj pristno kraškega, na roko, na žlico, na vilice, na hitro ali na dolgo. Ada Špacapan je najbolj znana kraška gostilničarka, chef Ago pa je njen sin!