Steakhouse

  • Kuhinja
    steaki in burgerji z žara na oglje
  • Kdo
    Saša Arsenovič, chef Mišo Krojsl
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do četrtka
    od 8. do 24. ure
    petek in sobota
    od 8. do 02. ure
    nedelja in prazniki
    zaprto
  • Naslov
    Gosposka ulica 8, Maribor, Slovenija
  • Telefon
    +386 41 601 961
  • Splet
    www.rozmarin.si
  • Posebnosti
    Rožmarin

Steak po Rožmarinovo

Da je Steakhouse Rožmarinov, ne pomeni le to, da je v njegovi (dopoldanski) kavarni, temveč še bolj to, da je – drugačen. V Rožmarinu se pač dogaja, Rožmarin je in, Rožmarin je prvi v mestu, in Rožmarin ima takšen tudi Steakhouse. Postrežba ima rdeče teniske, črne naramnice in usnjene opasače, gostje imajo gospodinjo, ki jih poseda k mizi, ta pa je na sredi skupinska in z vrtljivimi stoli, meso, ki je iz Argentine, ZDA in Štajerske, ima big green egg v Rožmarinovi kuhinji, jedilni list ima ob burgerjih in steakih še jedi, ki so ”to share” in ”za prste obliznit”, vinska karta pa ima kar 700 etiket in bordojsko vinsko klet.

Seveda ima tudi Steakhouse na stenah ameriški rez goveda, pod krožniki papirnati meni in med hlebčki 180-gramski ”patty”, toda ti hlebčki so masleni in vsak dan v domači pekarni spečeni, za aperitiv pred desetimi unčami zlatorumenih kozic se v Steakhousu pije šampanjec, z berkelco se režejo pohorske bunke, Pata Negra pršuti in toskanske salsiccie, za največje junake pa je black angus tomahawk.



Jedilni list

Hladna predjed

Hladne kozice z aioli omako

8 €

Tatarski biftek, pikantno maslo, prepeličje jajce, kumarični kaviar in toast

11 €

Glavna jed

Goveji file 250 g, štajerska govedina, suho zorjena 2-4 tedne

25 €

Rib eye Argentina

23 €

Cheese burger: goveje meso, cheddar, karamelizirana čebula, paradižnikova marmelada, bbq omaka, salsa rosa

8 €

Sladica

Rožmarinova čokoladna tortica, vaniljev sladoled

4 €

New York style cheescake

4 €

Rad Dobrojem priporoča

Za celo družino, mama v restavraciji na fini večerji, otroci v piceriji na največji pizzi, ata pa na dvojnem ribeye steaku.