Tri lučke

  • Kuhinja
    sodobna slovenska kuhinja med Dolenjsko in Štajersko
  • Kdo
    družina Zorko, chefa Dejan Mastnak in Aljaž Novšak
  • Odpiralni Čas
    od četrtka do sobote
    od 12. do 22. ure
    nedelja
    od 12. do 18. ure
    od ponedeljka do srede
    zaprto
  • Naslov
    Sremič 23, Sremič, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)41 300 100
  • Splet
    www.trilucke.si
  • Email
    info@trilucke.si
  • Posebnosti
    poročna dvorana, konferenčni center, sobe
  • Prostor
    velika jedilnica pod prešo, manjša z razgledom na Savo, terasa

Kje se boste poročili?

Fotozgodba

Stara preša, nova zgodba

Foto zgodba 300 metrov nad Krškim
Klik

Stara preša, nova zgodba

Pod četrt tisočletja staro vinsko prešo sredi moderne jedilnice, ki gleda v hišni vinograd, dva znana chefa pozdravljata s šparoni slastnih pregreh. Na enem so že koline, na drugem še buče z jabolki, na tretjem celo, a seveda na cela, svinjska krača. Krvavica je v tankem hrustku, ki bi mu drugje rekli won ton, krača v debelejšem ocvrtku, ki mu otroci pravijo ”nagec”, buča v kislo-sladkem chutneyu, ki z jabolki ustvarja lokalno hišno zgodbo, piščančja pašteta, ki je dejansko paté, toda z jurko, je na domačem briošu. Brez dvoma atraktiven začetek z majonezo iz črnega česna, fermentirano rumeno kolerabo in novo svetlobo v Treh lučkah iz Sremiča nad Krškim, kjer sta uspešna brežiška podjetnika, kljub polenom in zoper mline na veter, ustvarila idilično lokacijo za zaljubljence, poslovneže in dobrojedce.

Na Treh lučkah nista več le stara preša in stara slava, temveč se jima je pridružila tudi nova in podjetna kulinarična zgodba. Dejan Mastnak in Aljaž Novšak ne kuhata le za svate, ki se jim želita ženin in nevesta pohvaliti s taščo in tastom, in tudi ne le za lokalce, ki so med sprehodom na Grmado dobili še mousse bele čokolade z lepim razgledom. Zvitki smuča so kronani s karamelno zapečenostjo, krško-poljski pujs pa je kralj najlepšega razgleda na Krško, ki je nadgrajen še s sarmo iz ješprenja in kolagenskih tac njegovega veličanstva. Če se komu zdi to preveč moderno, dobi tudi ragu jagnjetine z domačimi vlivanci, nadevane piščančje prsi s korenčkovim kipnikom, file rdeče postrvi v zelenjavnem raguju, ali, ker brez tega tudi v Treh lučkah ne gre, najboljšo ponudbo hišnega mesarja z žara.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

29 €

5 hodov

38 €

6 hodov

46 €

Nedeljsko kosilo

14.50 do 18 €

Hladna predjed

Opečena svinjska ruladica in svinjsko stegno z mariniranim radičem, jabolkom, ženofovo omako in bučnimi semeni

7,50 €

Dimljena skuša, ajdov blin, rdeča pesa, sladko kisla rdeča čebula, malina, mlada skuta, kreša

8,50 €

Topla predjed

Poširano jajce z ajdovo kašo, kremo topinamburja, gobami ter staranim sirom, peteršilj, čips topinamburja

12 €

Jesenski zavitki s smučem, vrtnine, majoneza bučnega olja, kandiran paradižnik, drobnjakovo olje, zeliščna solata

12 €

Glavna jed

Pujsova rebra, sarma z mini ješprenjem ter pujsovimi nogami, krema rjavega fižola, žgan koren

17 €

File rdeče postrvi na raguju zelenjave in stročnic, zelenjavni čipsi, peneča ribja omaka z limono

15 €

Sladica

Jabolčna pita, jabolčna juha, sorbet pečenih jabolk, jabolčni čips

4,50 €

Creme brulee viljamovke, hruška iz kompota, pena lešnika, meringue kave

5,00 €

Vinski list

število vinskih etiket: 60
sommelier: Slavko Gorenc

Rad Dobrojem priporoča

Sredi vinogradov, s pogledom od Zagreba do Novega mesta, s cenovno ugodnimi kosili in degustacijski chefovskimi hodi, je vse na enem mestu, od porok do bazena, od poslovnežev do dobrojedcev, od lokalnega izleta do vinogradniških počitnic, od lastnikov, ki sta že uspela, do chefov, ki sta se že dokazala.