Restavracija Vander

  • Kuhinja
    moderno, urbano in z dizajnom
  • Kdo
    Aleksander in Amanda Vujadinovič, chef Matej Pergar
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 12. do 23. ure
    nedelja in prazniki
    od 12. do 16. ure
  • Naslov
    Krojaška ulica 6-8, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)1 200 9000
  • Splet
    www.vanderhotel.com
  • Email
    fb@vanderhotel.com
  • Posebnosti
    Hotel Vander - urbani resort s 16 sobami
  • Prostor
    dizajn, ki se sveti, zaradi česar so lahko stoli in mize manj udobni; a zato ga je potrebno doživeti

Od zajtrka do večerje

Dizajn hotela nikogar ne pusti hladnega, zato so tudi jedi, ki iz kletne kuhinje prihajajo v ambient geometrijskih oblik in svetlikajočih se materialov, zmes arhitekture in spretnosti. to je bistró, ki upošteva lokacijo ob Ljubljanici, kjer je vedno polno ljudi, toda zato tudi veliko konkurence. Vander vabi na zajtrk z domačimi marmeladami, kozinskim medom, kobariškim maslom, slovenskimi siri in ječmenovo kašo s suhimi slivami; na kosilo v globokem krožniku, le z žlico, s tržnice in z okoliških kmetij; na večerjo z regionalnimi specialitetami, pripravljenimi po chefovem navdihu in slovenski tradiciji; ter v vinsko klet, kjer je Vandrov avstralski lastnik zbral najboljše s svetovnih potovanj in največ iz Slovenije.



Vinski list

sommelier: Matjaž Trpin
število vinskih etiket: 160
hišni vinarji: Klenart, Movia, Klinec, Šekoranja, Dveri Pax, Medot

Rad Dobrojem priporoča

Ob majhnem bazenu je na strehi tudi intimna terasa, za power zajtrk, poslovno kosilo ali večerni party.