Restavracija Vander

  • Kuhinja
    moderno, urbano in z dizajnom
  • Kdo
    Aleksander in Amanda Vujadinovič, chef Matej Perger
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 12. do 23. ure
    nedelja in prazniki
    od 12. do 16. ure
  • Naslov
    Krojaška ulica 6-8, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)1 200 9000
  • Splet
    www.vanderhotel.com
  • Email
    fb@vanderhotel.com
  • Posebnosti
    Vander Urbani Resort z 20 sobami
  • Prostor
    Dizajn hotela nikogar ne pusti hladnega, zato je tudi restavracija geometrijskih oblik in svetlikajočih se materialov

Urbani resort

Fotozgodba

Foto zgodba iz stare Ljubljane

Obisk septembra 2017
Klik

Foto zgodba iz stare Ljubljane

Na ljubljanski obali je veliko gostiln in polno turistov, a Vander je ”skrit” v ozki ulici in zato je ”skrivni” namig za vse tiste, ki nočejo biti tam, kjer so vsi, ker nočejo jesti, kar ponujajo povsod. Francoska zgodba je končana, prišla je nova ekipa, z novim zagonom in novimi idejami. Sedanji Vander ne kopira prejšnjega, hkrati pa sedanja drugačnost ne odganja nekdanjih gostov. Še vedno Vander ni le butični hotel, temveč je tudi butična restavracija!

Seveda pa ima tudi Vander izhod na obalo in zato svoj bistro in tapas del, toda z njim je pridobila tudi restavracija, ki je zadihala, ko se ji je odprla stena, značilni interjer, z mozaikom, barvami, fotelji, steklom, kovino, usnjem pa je ostal.

”Trudimo se, želimo biti posebni, drugačni, takšni kot je tudi hotel, zato tudi posebnosti, pavlova, črni angus, avstralski pridih, posebna slovenska vina, rumi …” je dobra usmeritev!

Jedi so eklektične, saj je lastnik Avstralec, chef pa mlad, toda hkrati so tudi slovenske in celo tradicionalne, saj so iz svežih sestavin in niso klasične. Zato je pujs divji, piščanec domač, ribeye avstralski, a s slovensko spremljavo, hobotnica jadranska in riba divjak.



Jedilni list

Hladna predjed

Zelenjavni mozaik z domačo rahlo pikatno paradižnikovo omako
nikovo omako

9 €

Nežno dimljena račja prsa na mladi solatki s korenčkovo kremo in tartufovim oljem

10 €

Topla predjed

Sladko pekoči jadranski gamberi na lečinem narastku

12 €

Domače testenine z dimljenim jajčnim rumenjakom "bottarga", zorjenim v vulkanski soli

13 €

Glavna jed

Počasi pečen divji prašiček z lardom in pirejem rumene kolerabe s pinjolami

19 €

Jadranska hobotnica z malimi paradižniki, olivami, kaprami, baziliko, pečenim krompirjem in česnovo omako

19 €

Doma narejeni ajdovi štruklju z rikoto, sezonskimi zelišči in zelenjavo

16 €

Sladica

Čokoladni sufle s pasijonko

6 €

Vandrova Pavlova torta

6 €

Vinski list

sommelier: Matjaž Trpin
število vinskih etiket: 160
hišni vinarji: Klenart, Movia, Klinec, Šekoranja, Dveri Pax, Medot

Rad Dobrojem priporoča

Tako blizu množici, pa vseeno skriven kotiček ob Ljubljanici za drugačno kosilo in romantično večerjo. Ob majhnem bazenu je na strehi intimna terasa, za power zajtrk, poslovni dogovor ali večerni party, v kleti pa je avstralski lastnik zbral najboljše s svetovnih potovanj in največ iz Slovenije.