Vander restavracija

  • Kuhinja
    moderno, urbano in z dizajnom
  • Kdo
    Aleksander in Amanda Vujadinovič, chef Tadej Kržišnik
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 23. ure
  • Naslov
    Krojaška ulica 6-8, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)1 200 9000
  • Splet
    www.vanderhotel.com
  • Email
    fb@vanderhotel.com
  • Posebnosti
    Vander Urbani Resort z 20 sobami
  • Prostor
    Dizajn hotela nikogar ne pusti hladnega, zato je tudi restavracija geometrijskih oblik in svetlikajočih se materialov

Urbani resort

Fotozgodba

Foto zgodba iz stare Ljubljane

Obisk septembra 2017
Klik

Foto zgodba iz stare Ljubljane

Na ljubljanski obali je veliko gostiln in polno turistov, a Vander je ”skrit” v ozki ulici in zato je ”skrivni” namig za vse tiste, ki nočejo biti tam, kjer so vsi, ker nočejo jesti, kar ponujajo povsod. Francoska zgodba je končana, prišla je nova ekipa, z novim zagonom in novimi idejami. Sedanji Vander ne kopira prejšnjega, hkrati pa sedanja drugačnost ne odganja nekdanjih gostov. Še vedno Vander ni le butični hotel, temveč je tudi butična restavracija!

Seveda pa ima tudi Vander izhod na obalo in zato svoj bistro in tapas del, toda z njim je pridobila tudi restavracija, ki je zadihala, ko se ji je odprla stena, značilni interjer, z mozaikom, barvami, fotelji, steklom, kovino, usnjem pa je ostal.

”Trudimo se, želimo biti posebni, drugačni, takšni kot je tudi hotel, zato tudi posebnosti, pavlova, črni angus, avstralski pridih, posebna slovenska vina, rumi …” je dobra usmeritev!

Jedi so eklektične, saj je lastnik Avstralec, chef pa mlad, toda hkrati so tudi slovenske in celo tradicionalne, saj so iz svežih sestavin in niso klasične. Zato je pujs divji, piščanec domač, ribeye avstralski, a s slovensko spremljavo, hobotnica jadranska in riba divjak.



Jedilni list

Hladna predjed

Ocvrta zelišča s kozjo skuto na blinu z ajdovim medom

9 €

Terina gosjih jeter s konjakom, grozdna marmelada in rožmarin

12 €

Opečena jadranska tuna s svežimi zelišči na julien gomoljni zelenjavi

12 €

Topla predjed

Domače testenine z ragujem žabjih krakov in vanilijo

12 €

Infuzionirani gamberi s smrekovimi vršički na zeliščni polenti

12 €

Glavna jed

Počasi pečena jagenjčkova krača z borovničevo omako, rožmarinom in pirejem belega fižola

22 €

Jadranska hobotnica z malimi paradižniki, olivami, kaprami, baziliko, pečenim krompirjem in česnom

19 €

Doma narejeni ajdovi krapi polnjeni z zelenjavnim ratatujem in zelenjavnimi kuliji

16 €

Sladica

Čokoladni sufle z lešnikovo giuandujo

6 €

Vandrova Pavlova torta

6 €

Vinski list

sommelier: Marko Begic
število vinskih etiket: 160
hišni vinarji: Klenart, Movia, Klinec, Šekoranja, Dveri Pax, Medot

Rad Dobrojem priporoča

Tako blizu množici, pa vseeno skriven kotiček ob Ljubljanici za drugačno kosilo in romantično večerjo. Ob majhnem bazenu je na strehi intimna terasa, za power zajtrk, poslovni dogovor ali večerni party, v kleti pa je avstralski lastnik zbral najboljše s svetovnih potovanj in največ iz Slovenije.