Sestavine

  • 200 g čebule
  • 1 glava česna
  • 1 čilijev strok
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 120 g muscovado sladkorja
  • 30 ml viskija
  • 1 žlička pimenta
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1 žlica sladke paprike v prahu
  • 1 žlička posušenega timijana
  • 80 ml worcestershire omake
  • 80 ml kisa
  • 200 ml ribezovega soka
  • 200 g paradižnikovega kečapa
  • 1 žlička gorčice v prahu
  • muškatni orešček
  • 1 žlička sveže mletega popra
  • 75 ml sojine omake

Uvod

Še en recept, ki vam ga najraje ne bi izdali ... Zato, ker mora imeti vsak žaropek svojo barbeque omako! Torej naj bo ta za primerjavo ali pa za osnovo. Saj jo lahko malo spremenite in se nato hvalite s svojim ”izumom”. Pomembno je le, da brez nje ni pravega žara. Naredite je zato več, saj boste pojutrišnjem spet pekli, kaj ne....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 500 ml
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 15 minut
 
Postopek
1

Čiliju odstranimo semenje in ga drobno sesekljamo. Čebulo in stroke česna olupimo ter narežemo na drobne kocke. Segrejemo olje, dodamo čebulo, česen in čili. Stekleno opražimo, vmešamo paradižnikovo mezgo, popražimo in dodamo sladkor. Rahlo ga karameliziramo in dolijemo viski ter zavremo.

2

Vmešamo še vse preostale sestavine in kuhamo odkrito na srednji temperaturi 45 do 60 minut.

3

Omako nalijemo v sterilizirano steklenico, zapremo in pustimo ohladiti. Rok trajanja v hladilniku je 2 meseca.

Oceni
1234