Sestavine

  • 1 zavitek listnatega testa (ca. 250 g)
  • 3 kiselkasta jabolka
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 25 g masla
  • karamelni preliv

Uvod

”Zdaj je tudi na televiziji!” je navdušeno ugotovila, ko je razrešila že pet knjižno-kriminalnih primerov komisarja Dupina. ”Zdaj pa res morava v Bretanjo,” je bila posledica že prvega dela, ki je na obalo naplavilo tri moška trupla. ”Saj to so le romani,” se je skušal upreti, a se ni dala: ”Toda naravne lepote, ki so tako podrobno opisane, so resnične. In tudi gostilne! Že vem, kaj bom naročila v L’Amiralu, steak-frites, potem pa jabolčni tarte.”

Torej je kupil Banalecovo kuharsko knjigo in ji iz nje spekel komisarjevo najljubšo jabolčno pito iz listnatega testa....

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Pečico je segrel na 180 stopinj. Testo je razvil in ga položil s papirjem navzdol v model za tarte (premer 24 cm). Testo je obrezal v krog in pri tem pustil 2 cm visoki rob.

2

Jabolka je olupil, razrezal na četrtine in izrezal peške. Četrtine je povprek narezal na tanke rezine in z njimi na gosto obložil testo.

3

Jabolka je potresel s sladkorjem in kosmiči masla. Tarte je pekel v sredini pečice 25 minut, nato jo je prestavil na spodnjo rešetko in pekel še 10 minut. Rahlo ohlajeni tarte je serviral s karamelnim prelivom.

Oceni
1234