Sestavine

  • 700 g buče maslenke
  • 3 žlice repičnega olja
  • 2 žlici masla
  • 1 velika čebula
  • 100 g korenja
  • 2 stroka česna
  • 20 g ingverja
  • 1 žlica curryja v prahu (Madras)
  • 200 g rdeče leče
  • 1 žlička limoninega soka
  • sol, sveže mleti črni poper
  • sveži koriander

Uvod

Vas zebe? Ne grejejo le radiatorji, za dobro zimsko počutje, ki premaga še tako hudi mraz, se je potrebno gibati - kar pozimi ni vedno enostavno in razumljivo - in dobro jesti - kar naj ima pozimi še večji poudarek na kakovosti in ne na količini. Za gibanje poskrbite sami, za dobre jedi pa Šola okusov. Tokrat se grejemo s srednje pekočo kari mešanico iz Madrasa in bogastvom okusov, ki segajo od rdeče leče do zelenega koriandra. Slednji se končno dobi tudi pozimi tudi v naših trgovinah, zato brez izgovorov, saj ga peteršilj ne more nadomestiti. Običajni okusi so dolgočasni, zato mrazijo, neobičajni, drugačni, a zato pestri, raznoliki, bogati, pa poživijo, zato grejejo.
...

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Bučo olupimo in narežemo na 1 cm velike kocke. Olupljeno čebulo in korenje drobno sesekljamo. Ingver olupimo in naribamo.

2

V širokem loncu segrejemo olje in maslo ter dodamo čebulo, korenje, ingver, stisnjeni česen in žličko soli. Pražimo na srednji temperaturi 10 minut.

3

Potresemo s curryjem, pražimo 1 minuto, dodamo lečo in zalijemo z vodo. Kari kuhamo na majhni temperaturi 25 do 30 minut oz. da se leča zmehča. Začinimo z limonovim sokom in poprom ter po potrebi s soljo. Pred serviranjem kari potresemo s svežim koriandrom. Odlična priloga je kuhani basmati riž.

Oceni
1234