Sestavine

  • 100 g moke
  • 150 ml mleka
  • 3 jajca
  • 1/2 žličke soli
  • ghee maslo za pečenje
  • 200 g dimljene postrvi (ali dimljeni losos)
  • 250 g smetanovega sira (sir philadelphia)
  • sok 1/2 limone
  • 10 žlic sladke smetane
  • 1 žlica delikatesnega hrena
  • sol, sveže mleti črni poper
  • postrvji kaviar
  • sveži koper

Uvod

Čim več jih spečete, tem tanjše bodo. Prve bodo zato jutri za govejo juho, devet tankih in lepo okroglih, pa za torto, ki je razkrila novo kombinacijo nadokusa – čemaž in dimljena postrv se imata rada! Pa še tega smo se naučili, kako pomembne so za končni uspeh teksture. Več jih je, tem bolj je zanimivo. Zato devet plasti.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 12 kosov
  • Zahtevnost: Srednje
  • Čas priprave: 1 ura
  • Priporočeno vino: Cremant Bailly Lapierre rose
 
Postopek
1

Moko, jajca, sol in grobo sesekljani čemaž zmiksamo v blenderju v gladko testo.

2

V ponvi s premerom 15 cm segrejemo malo ghee masla in vanjo vlijemo majhno zajemalko testa. Enakomerno ga porazdelimo po ponvi in spečemo tanko palačinko. Postopek ponavljamo toliko časa, da spečemo 9 palačink.

3

Dimljeno postrv drobno narežemo in jo skupaj s smetanovim sirom, sladko smetano, limonovim sokom in hrenom s paličnim mešalnikom pretlačimo v gladko kremo.

4

Palačinke enakomerno tanko premažemo s kremo in jih naložimo eno na drugo. Zgornja palačinka naj bo prazna. Do uporabe torto postavimo v hladilnik.

5

Z ostrim nožem jo narežemo na 12 enakomernih kosov in vsakega okrasimo s potrvjim kaviarjemi in vejico kopra.

Oceni
1234