Sestavine

  • 50 ml olivnega olja
  • 25 ml kisa
  • 25 ml vode
  • 1 strok česna
  • 1 žlica sesekljanega koriandra
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 1 žlička origanovih lističev
  • 1 majhna šalotka
  • 1 rdeči strok čilija
  • sol
  • sveže mleti poper

Uvod

Vedno, ko je žar, še posebej, če je na njem govedina, ki ne potrebuje druge spremljave od te južnoameriške in zeliščne. Olje in kislina, z okusom toliko zelišč, kot jih imate na zeliščnem vrtu ali v lončkih na kuhinji polici. Zato je chimichurri vedno malo drugačen, a vedno enako prepoznaven. Predvsem pa zaradi njega ne potrebujete kupljenih dodatkov v stekleničkah, tubah, kozarcih …, ki povzročijo le to, da ima vsaka jed enak okus, večinoma sladkast.

Ta recept je del julijske gostije na žaru – tukaj.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Zmešamo sesekljano šalotko, česen, čili, kis in sol ter pustimo stati 10 minut.

2

Origano in timijan drobno sesekljamo. V šalotkino omako zamešamo vsa zelišča in olivno olje. Začinimo s poprom in po potrebi s soljo.

Oceni
1234