Sestavine

  • 200 g temne čokolade (60 %)
  • 350 ml mleka
  • 150 ml močne kave
  • 1 bio pomaranča
  • 3 rumenjaki
  • 40 g sladkorja
  • 2 žlici jedilnega škroba
  • 60 g mešanih oreščkov (lešniki, indijski oreščki, ameriški orehi)
  • 2 žlici sladke smetane

Uvod

Če smo lososa za kosilo – tukaj – kupili v trgovini, pa tam nismo kupili še pudinga. To bi bilo prelahko. S preveč sladkorja. In s še več dodatki za teksturo, konsistenco, obliko, gladkost, všečnost … Z E-ji, skratka. Ta puding pa je rahel kot mousse in gladek kot puding, pa še hrusta (z vrha) in popacka (s čokolado). Bi kdo kavo? Ni potrebno, je že v njem.

Naredite ga dovolj, da bo jutri še boljši!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 515 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut (+ čas za hlajenje)
 
Postopek
1

Čokolado drobno sesekljamo. Rumenjake in sladkor penasto umešamo ter zmešamo s 4 žlicami mleka, in jedilnim škrobom. Pomarančno lupino fino nastrgamo.

2

Preostalo mleko, kavo, 100 g čokolade in 1/2 žličke pomarančne lupine zavremo, tako da se čokolada stopi. Čokoladno mleko prelijemo preko jajčne kreme in vse skupaj zlijemo nazaj v lonec.

3

Med mešanjem kremo segrevamo da zavre in se zgosti. Nalijemo jo v servirne skodelice in postavimo na hladno za najmanj 2 uri, še bolje preko noči.

4

Pred serviranjem oreščke grobo narežemo in zmešamo s 30 g narezane čokolade. Preostalo čokolado (70 g) in sladko smetano segrevamo v kozici nad soparo toliko časa, da dobimo gladko omako.

5

Kremo v skodelicah potresemo s čokoladnimi oreščki, prelijemo s čokoladno omako in takoj serviramo.

Oceni
1234