Sestavine

  • 1 zreli avokado
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlici oljčnega olja s pomarančo
  • sol
  • kajenski poper
  • 150 g kuhanih kozic
  • 2 žlici creme fraiche
  • curry
  • 2 vejici svežega pehtrana
  • 12 majhnih rezin belega kruha (focaccia, bageta)

Uvod

Zato pa se takšnim predjedem reče antipasti! Ker glavna jed (bleki z račkinim ragujem) vzame več časa. Ko se v težkem loncu na štedilniku praži, duši in kuhlja, se je za lažje čakanje potrebno znajti. Zamrznjene kozice so hitro odtajane, avokado je še hitreje pretlačen in focaccia je ostala še od predvčerajšnjim. Le nikar ne pozabite na sveži pehtran, ki je tisti, ki odloči. Lahko je le nekaj za v usta, da slaba volja zaradi lakote ni prehuda. Lahko pa je le kos kruha, debelo-kremno-zeleno premazan in morsko obložen, pa je volja namesto slaba – vesela!

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 12 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut
  • Priporočeno vino: penina Medot 48, brut
 
Postopek
1

Zmešamo marinado iz 1 žlice limonovega soka in oljčnega olja, začinimo s soljo in kajenskim poprom ter vmešamo drobno sesekljane lističe pehtrana. Prelijemo preko kozic in dobro premešamo.

2

Avokado razpolovimo in z žličko izdolbemo. Avokadovo meso, preostali limoninov sok in creme fraiche zmiksamo v gladek pire. Začinimo ga s soljo, poprom, curryjem in sladkorjem.

3

Rezine kruha premažemo z avokadovo kremo in nanjo naložimo marinirane kozice.

Oceni
1234