Sestavine

  • 8 glavic solkanskega radiča
  • 8 rezin pancete
  • 70 g zrelega mehkega kozjega sira
  • 4 žlice oljčnega olja
  • poper po želji (npr. Piment d'Espelette)

Uvod

Nekaj malega za predjed? Pa hitro in brez veliko truda? Ni problema, če so le sestavine. Goriška vrtnica, goriška roža, solkanski radič … Ko smo srečni lastniki nekaj ”cvetov” tega soukanskega reguta, je pomembno, da smo pri ravnanju z njim čim bolj nežni. To je specialiteta! To je kot kraljična na zrnu graha! Zato jo je potrebno pogostiti, tako da jo nahranimo/napolnimo z najboljšim kozjim sirom, in zaščititi, tako da jo ovijemo z najboljšo panceto. Na mizi pa ji je potrebno še natočiti – najboljše olivno olje, za povrh, da bo še kos najboljšega kruha užival. Najboljšim le najboljše!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
 
Postopek
1

Radiču rahlo razprostremo liste, med njih naložimo na majhne kocke narezan sir in ovijemo s panceto.

2

V ponvi segrejemo olje in na srednji temperaturi radič opečemo z vseh strani. Pred serviranjem pokapljamo z oljčnim oljem in po želji rahlo popramo.

Oceni
1234