Sestavine

  • 300 g jagod
  • 2 žlici oranžnega likerja (npr. grand marnier)
  • vanilijev sladoled s karamelo in praženimi oreščki
  • 50 g masla
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 75 g moke
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 25 g sladkorja
  • 30 g kokosovih kosmičev
  • sol
  • sveža meta

Uvod

”Kaj je pa za sladico,” je vprašal poln pričakovanja. Po dobrem kosilu se vedno prileže še kaj sladkega. Toda … ”Kar boš naredil!” se je glasil odgovor. ”Pravzaprav bi se tudi meni nekaj prileglo.” Hotel se je že začeti izgovarjati, češ, kako naj zdaj tako na hitro nekaj ustvari, pa ga je prehitela. ”Zjutraj sem kupila jagode, domače, s kmetije, sladoled pa je tudi v zamrzovalniku. Le na krožnik moraš dati …”

To pa ne! Le na krožnik pa ne daje. Bo že morala malo počakati, da iz jagod in sladoleda naredi pravo jed, ki ne bo le iz njenega nakupa, četudi s kmetije.

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
 
Postopek
1

Maslo, pecilni prašek, moko, vanilijev sladkor, sladkor, ščepec soli in kokosove kosmiče je zgnetel v testo. Pečico je segrel na 200 stopinj. Testo je med dlanmi nadrobil, drobtine potresel po peki papirju na pekaču ter ga postavil v sredino pečice za 12 do 15 minut oz. do zlato rjave barve. Kokosov drobljenec je ohladil.

2

Jagode je narezal na rezine, jih pokapljal z likerjem, potresel s sesekljano meto in previdno premešal ter jih pustil stati 10 minut.

3

Na krožnik je naložil v krog jagode, v sredino sladoled in naokrog potresel kokosov drobljenec.

Oceni
1234