Sestavine

  • 4 jajca
  • 150 g dimljenega lososa
  • 150 g creme fraiche
  • 6 žlic sladke smetane
  • 1 manjši zreli avokado
  • 2 žlici gorčice
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlica narezanega kopra
  • 4 žličke postrvjega kaviarja (po želji)
  • sol
  • sveže mleti črni poper
  • 2 kom stebelne zelene

Uvod

Kuhati začnemo šele za kosilo in včasih nadaljujemo še za večerjo. Zajtrk pa le znosimo na mizo … Zajtrk zato nima jedi, ima le sestavine in iz njih si potem jedec sam ”skuha” svojo jed. Nekateri si pod marmelado namažejo maslo, drugi pa topljivi sir. Eni ne morejo brez klobas, drugim je zajtrk vsak dan meden. Tretji pa le stoje vržejo nekaj vase. Zato so izjema pravzaprav le jajca. A le, če niso sama! Na oko s šunko ali slanino, zmešana z zelenjavo in sirom v omleti, poširana z remuladno omako, mehko kuhana pa – v kozarcu. Naredimo, torej, jed tudi za zajtrk, z dimljenim lososom in avokadom, tako kot on zanjo, pa ne le za Valentinovo!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 313 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut
 
Postopek
1

Zmešamo creme fraiche, sladko smetano, gorčico, kurkumo in koperv omako ter jo začinimo s soljo in poprom. Avokado olupimo in narežemo na 1 cm velike kocke.

2

V kozici zavremo vodo, vanjo previdno položimo jajca in jih kuhamo 5 minut. Nato jih oplaknemo pod mrzlo vodo in previdno olupimo. Stebelno zeleno olupimo in narežemo na 10 cm dolge kose.

3

V kozarce porazdelimo gorčično kremo, nanjo narezani avokado in rahlo zvite rezine lososa. Na vrh položimo jajca, nanje kaviar in potresemo s koprom. V vsaki kozarec damo ob strani še stebelno zeleno. Zravenn ponudimo sveži ali opečeni beli kruh.

Oceni
1234