Sestavine

  • 4 jajca
  • 150 g domače majoneze
  • 2 žlici jogurta
  • 200 g majhnih kuhanih kozic
  • 70 g olupljenega manga
  • sol
  • kajenski poper

Uvod

Jajčnih solat ni nikoli preveč. Čez francosko je, seveda, ni, toda vsaj spomladi, ko se tudi pri nas dobi sočen mango, vam ne bo potrebno tako drobno in enakomerno rezati krompirja. Obvezno za veliko noč in aprilsko gostijo, ko kozice delajo družbo gravlaxu.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 6 oseb
  • Hranilna vrednost: 395 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
  • Priporočeno vino: Cremant Bailly Lapierre rose
 
Postopek
1

Jajca kuhamo 10 minut, jih prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Mango narežemo na majhne kocke, kozicam iztisnemo vodo in osušimo.

2

Trdo kuhana jajca narežemo na majhne kocke in jih zmešamo z majonezo in kozicami. Začinimo s soljo in poprom. Do serviranja postavimo v hladilnik. Pred serviranjem v jajčno solato previdno zamešamo še narezani mango.

Oceni
1234