Sestavine

  • 800 ml kokošje juhe
  • 30 g svežega ingverja
  • kajenski poper
  • 4 velike kozice v lupini
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica narezanega drobnjaka

Uvod

Lahko je tudi kocka, toda kakovostna, ki jo ingver nadgradi, kozica pa popestri. Pomembno je, da je juha bistra in da je kozica sveže spečena, vse drugo je stvar prezentacije in zgodbe. Prodajte jo kot kuharjev pozdrav ali amuse bouche, dodajte ji nekaj kapljic svetle sojine omake za uvod v kitajsko večerjo ali namesto kokošje skuhajte miso juho in jo dodajte sušijem.

Ta recept je del februarske gostije....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 120 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut
 
Postopek
1

Ingver je olupil in narezal na tanke rezine. Kokošjo juho (domačo ali iz kocke) je zavrel, vanjo stresel narezani ingver in kuhal na srednji temperaturi 10 minut. Nato jo je precedil in shranil na toplem.

2

Kozice je olupil, osušil s kuhinjskim papirjem in začinil s soljo in kajenskim poprom. V majhni kozici je segrel olje in v njem na močni temperaturi na hitro opekel kozice ter jih nataknil na nabodalca.

3

Juho je previdno nalil v skodelice za kavo, jo potresel z drobnjakom in na vrh položil nabodalo s kozico.

Oceni
1234