Sestavine

  • 40 g pšeničnega zdroba
  • 50 g naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • 1 l domače kokošje juhe
  • sesekljani peteršilj
  • nastrgana lupina bio limone
  • 100 g korenja
  • 100 g gomoljne zelene

Uvod

Kokošja juha, ki se v nedeljo, po obisku tržnice, dolgo kuha, je v ponedeljek najlepši uvod v nove delovne zmage novega tedna. In parmezanovi cmočki so tista nadgradnja klasični (zdrobovi) spremljavi, ki iz ”navadne” juhe naredi svečano kosilo. Toda šola okusov je vseeno drugje. V limoni! Kakšen čudež lahko ustvari tako droben trik čisto na koncu. Samo malo nastrgane lupinice … A pozor, če že ni z lastnega drevesa, naj bo vsekakor bio.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 228 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut
 
Postopek
1

Zmešamo jajce, pšenični zdrob in parmezan. Korenje in zeleno olupimo ter narežemo na zelo drobne kocke. V majhnem loncu zavremo slano vodo, blanširamo narezano zelenjavo 3 minute in jo odcedimo.

2

Iz zdrobove mase s pomočjo dveh žličk oblikujemo cmoke. Zavremo kokošjo juho, vanjo previdno stresemo zdrobove cmoke in jih kuhamo na majhni temperaturi 5 minut.

3

V krožnike naložimo kuhano zelenjavo in cmoke, potresemo s peteršiljem in prelijemo z juho. Po vrhu potresemo z nastrgano limonino lupinico.

Oceni
1234