Sestavine

  • 1 manjši zreli avokado
  • 2 jajci
  • 100 g koruze v konzervi
  • 75 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • sol
  • kajenski poper
  • 150 g creme fraiche
  • 6 rezin dimljenega lososa
  • 3 žlice ghee masla

Uvod

Vem, težko je zdržati do poznega kosila, ki je predvsem poleti, ko se shladi šele z mrakom, dejansko ”po” večerji. Zato je nekaj hitrega za kosilo, ker pa to hitro tudi gre, je popoldan poln prekrškov, tako da zvečer, ko bi bil končno čas, zmanjka navdiha.

Poletne večerje so zato nekaj posebnega! To ni pozno kosilo, pa tudi ne zgodnja večerja. To je izgovor, da ob lepi luni ni potrebno pred televizor, ker je pod zvezdami miza za dva (ali več), na kateri ni potrebno veliko, temveč le, da je dobro, a hitro.

Šlo bi, torej, le z lososom na opečenem kosu kruha, z gosto smetano, kolobarjem čebule in brizgom limone. Še boljše pa je z blinom, ker je tako svež in sočen zaradi avokada in ker se z dimljenim lososom tako ujemata.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
  • Priporočeno vino: šampanjec Veuve Clicquot brut
 
Postopek
1

Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, izdolbemo meso in ga skupaj z žlico limonovega soka gladko pretlačimo z vilico. Koruzo stresemo na cedilo in pustimo dobro odcediti. Jajci razžvrkljamo.

2

V skledi zmešamo koruzo, moko, pecilni prašek, jajci in avokado. Začinimo s soljo in kajenskim poprom. Creme fraiche gladko razmešamo z žličko limonovega soka ter solimo in popramo.

3

V ponvi segrejemo ghee maslo, s pomočjo žlice oblikujemo iz testa oblikujemo majhne kroge in jih zlato rjavo spečemo na obeh straneh.

4

Še tople bline naložimo na krožnika, nanje položimo rezine dimljenega losoosa in žličko creme fraiche. Takoj serviramo.

Oceni
1234