Sestavine

  • 4 krofi
  • 3 srednje velika jabolka (rahlo kiselkasta)
  • 1 žlica limonovega soka
  • 4 žlice kokosovega sladkorja
  • 3 žlice karamelne omake (opcijsko)
  • 30 g nalistanih mandljev
  • 250 ml mleka
  • 50 ml sladke smetane
  • 4 jajca
  • 2 žlici ruma
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1 žlica masla
  • sladkor v prahu

Uvod

Za pusta ni krofov nikoli preveč! Res je, da več kot dva še vroča ni dobro pojesti. In tudi potem, ko se ohladijo, previdnost velja, sicer smo na koncu sami - krofi. Toda, če pa je škoda pustiti … Brez skrbi, s tem receptom tudi ta žrtev odpade. Stari so še boljši! Lahko bi sicer naredili kruhov narastek, a zanj je čas med letom, po pustu pa je narastek s krofi in jabolki. Zakaj ne bi zaradi njega krofov spekli tudi brez maškar?!...

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Model za narastek namastimo z maslom. Krofe narežemo na 1 cm debele rezine. Jabolka olupimo, prerežemo na polovico, izrežemo peške in narezežmo na 5 mm debele krhlje.

2

Mleko, smetano, jajca, 2 žlici sladkorja, vanilijev sladkor in rum z metlico razžvrkljamo. Mandljeve lističe zlato rjavo opražimo v ponvi brez maščobe.

3

V model izmenično naložimo narezane krofe in jabolka, po želji pokapljamo s karamelno omako in prelijemo z jajčno kremo. Potresemo z opraženimi mandlji in preostalim sladkorjem.

4

Narastek pečemo v sredini pečice 35 minut. Po koncu pečenja ga pustimo počivati 5 minut, nato ga narežemo na kvadrate in potresemo s aladkorjem v prahu.

Oceni
1234