Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 1 žlica kajenskega popra
  • 2 žlici dimljene paprike v prahu
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica čebule v prahu
  • 2 žlici česna v prahu
  • 1 žlička mletega belega popra
  • 1/2 žličke kumine
  • 150 ml olivnega olja

Uvod

Lahko so rebrca, goveja ali svinjska, lahko so čevapčiči, leskovški ali slovenski, vseeno, da je le zraven pečen krompir s posipom. Ne verjamete? Poskusite!

Ko se on važi okrog žara, češ, kakšen kuhar je, saj zna speči meso, ki ga je začinil nekdo drug, ona prižge ”svojo” pečico. Ko se ogreva, pripravi pikanten posip, v katerem okopa po dolgem narezane krompirjeve četrtinke. Potem pa se je le še potrebno uskladiti. Ko se on zadere: ”Pečeno,” ona takoj s krompirjem pridiši. Zmagovalka!...

  • Kategorija: Jesen, Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 520 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Vse začimbe stresemo v kozarec, ga zapremo in dobro pretresemo. Krompir umijemo, osušimo in narežemo na krhlje. Zmešamo ga z pripravljeno mešanico začimb (cajun) in oljem, stresemo v pekač in pečemo v sredini pečice 35 do 40 minut. Vmes večkrat premešamo.

Oceni
1234