Sestavine

  • 400 g puranjih prsi
  • 6 šalotk
  • 250 g hokaido buče
  • 300 g krompirja
  • 1 majhna rdeča paprika
  • 2 stroka česna
  • mleta kumina
  • 30 g ghee masla
  • 2 žlici sladke paprike v prahu
  • 1 žlička pekoče paprike v prahu
  • 2 lovorova lista
  • 500 ml kokošje juhe
  • 1 žlička majarona
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 žlici narezanega drobnjaka

Uvod

Nekaj na žlico? A da se tudi grize. Pa da pogreje telo in dušo. Ker je pisano, raznovrstno, barvno, teksturno, dišeče in predvsem okusno. Ker je hitro gotovo. Ker je tako enostavno, da se ne moreš zmotiti. Ker je zraven najboljši kar kruh, da je le skorja sveža in sredica mehka. Ker je lonec dovolj velik, da ni le za en krožnik, temveč da nima dna. Ker je golaž, toda iz zelenjave. Ker je meso zraven le zato, da nam ne bi očitali, da ga je v Šoli okusov premalo … Ker ga je on skuhal zanjo! ”Potem pa te povabim na tortico v slaščičarno,” jo je potolažil, še preden je zajela z žlico.

  • Kategorija: Jesen, On zanjo
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 430 kcla/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Meso je umil, osušil in narezal na 2 cm velike kocke. Olupljeno šalotko je narezal na tanke kolobarje. Česen je drobno sesekljal. Papriko je očistil in narezal na tanke 2 cm dolge trakove. Bučo in krompir je olupil in narezal na 1 cm velike kocke.

2

Meso je solil in popral. V široki ponvi z visokim robom (ali loncu) je segrel ghee maslo, dodal meso, ga opekel z vseh strani in preložil iz ponve na krožnik.

3

V ponev je nato stresel čebulo, narezano papriko in česen, potresel s kumino in pražil na srednji temperaturi 3 minute. Potresel je z obema vrstama paprike in dolil juho ter dodal narezano bučo in krompir, majaron in lovor, začinil s soljo in poprom ter kuhal pokrito na srednji temperaturi 20 minut.

4

Dodal je pečeno meso in kuhal še 10 minut. Golaž je po potrebi začinil s soljo in poprom ter pred serviranjem potresel z drobnjakom.

Oceni
1234