Sestavine

  • 6 strokov česna
  • 2 stroka čilija
  • 1 žlička koromačevih semen
  • 1 žlička koriandra v zrnu
  • 1 žlička pimenta v zrnu
  • 1/2 žličke mletega kardamoma
  • 7 žlic olivnega olja
  • 4 fileji piščančjih prsi (a ca. 180 g)
  • 800 g mladega krompirja (sorta za solato)
  • 2 manjši rdeči čebuli
  • 3 žličke garam masala začimbe
  • 1 žlička orientalske kumine
  • 3 vejice mete
  • 6 vejic koriandra
  • 5 žlic jogurta

Uvod

Dokaz, koliko ste zamudili, ker ste se doslej tako skromno in redko odločili za eksotične začimbe! Ob tej solati se vam kaj lahko zgodi, da boste klasično, z gorčico in juho, kar pozabili. Še posebej, če k njej ponudite podobno eksotično marinirane piščančje prsi, pečene na žaru, in dva ali tri požirke oranžnega vina (Keltis, chardonnay). Kompleksni okusi zahtevajo kompleksno vino.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 575 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 60 minut (+ 2 uri za mariniranje)
  • Priporočeno vino: Chardonnay 2012, Keltis
 
Postopek
1

Tri stroke česna olupimo in jih skupaj s čilijem, kateremu smo odstranili semenje, drobno sesekljamo. Zmešamo s 4 žlicami olja, kardamomom ter semeni koromača, koriandra in pimenta. Meso obrišemo s kuhinjskim papirjem, ga premažemo z tako pripravljenim oljem in pokrito s folijo mariniramo najmanj 2 uri v hladilniku.

2

Krompir skuhamo v slani vodi do mehkega, odcedimo in narežemo na debelejše rezine v posodo. Čebulo in preostali česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo česen in čebulo ter pražimo 1 minuto. Potresemo z garam masalo in kumino, pražimo 30 sekund in odstavimo s kuhalne plošče. Meto in koriander drobno narežemo in skupaj z jogurtom vmešamo v praženo čebulo. Nato jogurtovo kremo previdno zamešamo v narezani krompir.

3

Meso vzamemo iz marinade in ga pečemo na žaru na direktni srednji vročini pokrito na vsaki strani 6 minut. Postrežemo s krompirjevo solato.

Oceni
1234