Sestavine

  • 400 g korenja
  • 1/2 bio limone
  • 4 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 150 g mletih lešnikov
  • 150 g moke
  • 1 zvrhana žlička pecilnega praška
  • 2 lista želatine
  • 125 ml jajčnega likerja
  • 250 g mascarpone sira
  • 5 lešnikovih piškotov
  • 2 žlici mletih pistacij

Uvod

Primerno za brunch, ker se lahko zavleče vse do popoldanskega čaja. Ta pa brez tako sočnih rezin ne more. Kar bo ostalo, bo jutri še boljše, za pojutrišnjem pa ne vemo, ker tako dolgo še nikomur ni uspelo. Enako dobro bo tudi z zimskim korenjem, zato mladega spomladi ponudite raje kot antipasti – tukaj.

  • Kategorija: Pomlad
  • Zahtevnost: Srednje
  • Čas priprave: 1 ura (+ 2 uri za hlajenje)
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Korenje olupimo, fino naribamo in zmešamo s sokom in nastrgano lupinico limone.

2

Jajca in sladkor stepamo z mešalnikom 5 minut, da nastane gosta krema. Zmešamo lešnike, moko in pecilni prašek.

3

Jajčno kremo, naribano korenje in moko z lešniki temeljito premešamo. Velik pekač obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno razmažemo testo. Pečemo ga v sredini pečice 20 minut. Nato ga pustimo hladiti na rešetki 1 uro.

4

Želatino namakamo v mrzli vodi 5 minut. V lončku rahlo segrejemo jajčni liker in v njem raztopimo ožeto namočeno želatino. Z metlico zmešamo mascarpone sir in jajčni liker v gladko kremo.

5

Enakomerno premažmo pečeno testo. Nato testo povprek razrežemo na tri enako velike kose in jih položimo enega na drugega tako, da je zgornja plast krema. Pecivo psotavimo v hladilnik za 1 uro.

6

Nato ga razrežemo na 5×5 cm velike kvadrate ter jih potresemo z zdrobljenimi piškoti in pistacijo.

Oceni
1234