Sestavine

  • 100 g dimljenega lososa
  • 1/2 zrelega avokada
  • 1 grenivka
  • 1 žlica limetinega soka
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol, poper
  • tabasco omaka
  • 16 kom krompirjevega čipsa

Uvod

Ker lososa ne potrebujete veliko, saj gre za majhne grižljaje, investirajte v boljšo kakovost. Enako velja za čips, pri katerem pa je pomembna tudi embalaža. Čips v vrečki je zdrobljen, za to jed pa potrebujete celega. Ker je dovolj okusa v tatarju, mora biti čips le krompirjev, brez dodanih okusov. Grenivko dobro odcedite na cedilu. Ne naložite takoj preveč čipsov, da jih ne bo razmočilo.

Ta recept je del februarske gostije.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 195 kca/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
 
Postopek
1

Grenivko je na debelo olupil, pri tem odstranil zunanjo belo kožo in z ostrim nožemi izrezal fileje. Nato jih je narezal na drobne kocke.

2

Avokado je olupil, narezal na 5 mm velike kocke in pokapljal z limetinim sokom. Lososa je prav tako narezal na 5 mm velike kocke.

3

V skodeli je zmešal narezani avokado, grenivko in lososa ter začinil z oljem, soljo, poprom in tabasco omako. Na vsak list krompirjevega čipsa je položil žlico tatarja, jih naložil na servirni pladenj in takoj ponudil.

Oceni
1234