Sestavine

  • 250 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 70 g sladkorja
  • 1/2 žličke natrona
  • 150 g kostanjeve kreme (Clement Faugier)
  • 2 jajci
  • 60 ml sončničnega olja
  • 275 ml kefirja
  • vložene amarena češnje v sirupu
  • sladkor v prahu

Uvod

Če nimaš po glavni jedi nobenih želja več, potem ni bilo dobro! Ne jemo le zato, da se najemo. Če se le najemo, smo se skoraj vedno preveč najedli, zaradi tega smo težki, polni, utrujeni, zaspani, skratka, smo zadovoljeni, a nismo zadovoljni.

Če pa pri jedi uživamo, potem nismo več lačni, a se tudi nismo preobjedli. Ko pri jedi uživamo, bi vedno še. In po glavni jedi manjka le še malo sladkega. Kar pa ni vedno preprosto, ko kuhamo doma, zato takrat največkrat iščemo izhode v sili, oziroma v staniolu … Ti mafini pa so tudi jutri dobri!

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 12 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Vdolbine pekača za mafine namastimo ali obložimo s papirnatimi modelčki.

2

Zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor in natron. V drugi skledi z mešalnikom zmešamo kefir, 100 g kostanjeve kreme, jajci in olje. Nato vmešamo suhe sestavine in z maso do polovico napolnimo vdolbine v pekaču. Na testo damo žličko kostanjev kreme in jo pokrijemo s preostalim testom.

3

Mafine pečemo v sredini pečice 25 minut. Ohladimo jih na rešetki. Pred serviranjem jih potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z odcejenimi amarena češnjami.

Oceni
1234